Kamp van Brasschaat

Maria-ter-Heide

Zegeplaats (later Zegeplein) Op 18 oktober 2003 ging www.mariaterheide.info officieel online. Meer dan zes jaar later is deze website uitgegroeid tot een heus platform voor de inwoners van Maria-ter-Heide (Brasschaat). Via deze weg kan u hier al het nieuws en informatie terugvinden over Maria-ter-Heide.

Wil je discussiėren over bepaalde onderwerpen die zich in Maria-ter-Heide afspelen, kijk dan eens op het forum. Het gastenboek tekenen kan je natuurlijk ook. In de toekomst hebben we ook nog enkele leuke en informatieve gadgets in petto, hou dus zeker deze site in de gaten.
Heb jij nog een boeiend, grappig of interessant verhaal over Polygoon, Maria-ter-Heide? Laat het ons dan weten via het contactformulier.
Wil je nog meer weten over de gemeente van deze wijk? Neem dan een kijkje op de website van de gemeente Brasschaat.
Foto: Zegeplaats (later Zegeplein)

Golem gaat in vlammen op


Zondagochtend heeft een wandelaar een smeulende hoopje hout opgemerkt in het Park De Mik. De politie werd verwittigd en de brandweer rukte uit om de restanten te blussen. In de nacht van zaterdag op zondag (5-6 januari 2019) werd in Park De Mik de 3 meter grote houten reus in brand gestoken door vandalen. Voorlopig zijn de daders nog spoorloos.

De Golem, het symbool voor de redder en helper, werd in mei 2010 plechtig ingehuldigd door de burgemeester. Het ontwerp was van de bekende kunstenaar Koen Vanmechelen. Via een luik kon een boodschap achterlaten worden in de Golem. Later werd er ook een Golempad aangelegd.

Getuigen of personen die iets verdachts gezien hebben, kunnen dit melden aan de politie van Brasschaat (03 650 35 00 of PZ.Brasschaat@police.belgium.eu).

Gepost op 06-01-2019 15:15

Activiteit in de kijker: 33ste maal wandeltocht "Mars 18de Rijdende Artillerie"


Op donderdag 17 mei 2012 wordt voor de 33ste maal de wandeltocht "Mars 18de Rijdende Artillerie" georganiseerd door het Comite Mars 18RA in beide schietvelden van het militair Kwartier te Brasschaat. Het comite Mars 18RA bestaat voor het grootste deel uit militairen van het voormalig Regiment 18RA dat, voor zijn ontbinding, in Brasschaat gelegerd was. Deze activiteit is een unieke gelegenheid om de natuurgebieden Groot en Klein Schietveld van nabij te kunnen bewonderen. Daarenboven steunen wij met de opbrengst van deze activiteit een goed doel en dat is dit jaar de VZW Op Maat. De VZW Op Maat organiseert vrijetijdsactiviteiten voor mensen met een handicap en is gelegen op de Mortel 39 te Brasschaat.

Gepost op 13-03-2012 21:25