Herfst in Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Herfst in Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 27 april 1981 (43 jaar geleden)
De KAV presenteert een avondprogramma met als titel 'Vis op den dis'.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 22:13 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zaterdag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Torenpoort De Mik
  Torenpoort De Mik
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Van betonnen speelplaats naar groene oase

Op de laatste dag van het schooljaar 2022-2023 werd het startschot gegeven voor werken aan de speelplaats van Gibo Heide. Het werd een heus tegelwipfeest. Schepenen, directie, leerkrachten, leerlingen en ouders mikten een resem tegels meteen in de bouwafvalcontainer. Op 1 september zal de speelplaats onherkenbaar omgevormd zijn in een groene oase met natuurlijke speelmogelijkheden.

School, gemeentebestuur, oudercomité, Regionaal Landschap De Voorkempen, provincie Antwerpen en MOS (Milieuzorg Op School) hebben succesvol samengewerkt aan het ingrijpende vergroeningsproject. “In totaal wordt ongeveer 650 m² van de speelplaats onthard.
Tot 14 juli breken we alle stenen uit. Dat zal voor de omwonenden wel wat geluidsoverlast geven.
Na het bouwverlof bouwen we de speelplaats terug op. Plantjes en hagen worden aangeplant en nieuwe natuurlijke speelmogelijkheden geïnstalleerd. Een wadi zorgt voor waterbuffering en voorkomt wateroverlast,” legt Goele Fonteyn, schepen van duurzaamheid en infrastructuur, uit. De hinder blijft zowel voor als na het bouwverlof eerder beperkt.

“We zijn superblij dat we vandaag eindelijk kunnen starten met de werken aan onze speelplaats. We hebben brieven uitgestuurd naar omwonenden en gevraagd aan de ouders om mee te helpen bij het wippen van de eerste tegels. We vinden het belangrijk om ook hen te betrekken bij het project”, zegt directeur Elke Goessens.
“We sluiten samen het schooljaar in schoonheid af en mogen deze zomer dromen van een klimaatrobuuste speelplaats waar het fijn vertoeven is voor iedereen”, vult schepen van onderwijs Inez Ven aan.


Meer nieuws

11-03-2020 Sluiting dienstencentra ten gevolge van het coronavirus
15-09-2018 Opening zaal De Kring
16-01-2021 Opnieuw hebben de zwarte zwanen kleintjes

Nieuws zoekwoorden

  dienstencentrum     kerk     overvallen     bredabaan     durentijdlei