Torenspits kerk Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Torenspits kerk Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 18 mei 1976 (48 jaar geleden)
In de zaal van de Kring krijgt men een kleine 20 mensen bij mekaar om te zien naar een fijne diareeks van de Bond zonder Naam over gezond gemeentelijk beleid, zonder enige politieke achtergrond. Na de diareeks krijgen de aanwezigen de kans wenken en suggesties door te spelen naar de plaatselijke werkgroep voor sociaal beleid. Er werd nogal gesproke ...  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 08:02 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zaterdag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Reiger in park De Mik
  Walter De Vos
  Reiger in park De Mik
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Vijver en park De Mik krijgen een grondige opknapbeurt

Het park De Mik is tijdens de weekends enorm populair bij de Brasschaatse inwoners en de omliggende gemeenten vooral omwille van het grote groene domein van maar liefst 25 hectare en natuurlijk ook de vlak ernaast liggende Kinderboerderij Mikerf. Het park en de vijver krijgen daarom een grondige opknapbeurt zodat de wandelaars en fietsen kunnen blijven genieten van dit mooie groene domein.

Vlaams mininster van Onroerend Erfgoed heeft 241796 euro toegekend voor het herstel van de vijver en de opknapping van het park De Mik. Het slib dat in de loop der jaren was onstaan, zal verwijderd worden waardoor de vijver dieper wordt. Ook wordt het zicht van de torenpoort naar het kasteel De Mik hersteld. De begroeiing aan de kant van de vijver wordt verwijderd en men zal op verschillende plaatsen ook trappen maken voor de eenden gemakkelijk in en uit de vijver te laten gaan. Daarnaast zal het park ook een opknapbeurt krijgen, dode of zieke bomen zullen verwijderd worden.

Het kadert in het energie- en klimaatactieplan van de gemeente Brasschaat. Voor deze werken had de gemeente al zelf 370000 euro uitgetrokken, dit zijn de kosten voor het slib op te ruimen.


Meer nieuws

10-05-2005 Voetpaden Struikenlaan, Ericalaan, Kleine Heide en Dopheidelaan
25-08-2019 Rook uit keldergat (t.h.v. Immo Greenstar)
06-07-2021 23ste Don Bosco nemen afscheid van hun Moeze (Pastoor Frans van Thillo)

Nieuws zoekwoorden

  kerkedreef     overvallen     kapellei     durentijdlei     bibliotheek