Herfst in Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Herfst in Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 18 april 1976 (48 jaar geleden)
Er gebeurden heel veel ongevallen, meestal met kleine schade en de brandweer van Brasschaat moest enkele keren uitrukken om bosbranden te blussen. Ook op de nieuwe wijk aan de de Burletheide ontstond brand in het schorhout en dankzij het spoedig ingrijpen van geburen kon heel wat schade voorkomen worden. Kinderen waren hier de oorzaak van het bran ...  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 23:40 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is morgen om 08.32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Reiger in park De Mik
  Walter De Vos
  Reiger in park De Mik
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Nieuws van vroeger

51 jaar geleden op zaterdag 15 december 1973
De zaal van de meisjesschool wemelde van kinderhartjes die danig veel pret beleefden aan Wilmaro de goochelende kindervriend en het uitdelen van de kerstpakketjes voor de kinderen van de KAV en KWB.

Tussen de stellingen bliezen de mannen van de harmonie akkoorden van Mozart, van Handel en Purcel tijdens de de mis van 17 uur. 's Avonds bliezen ze in de Belle Vue bijna de pinten van de tafel na hun teerfeest dat weer bijna even gezellig was al de vorige jaren.

Ernstige ouders genoten van een heerlijke kerstsouper in het scoutslokaal. Toen de wijn goed begon te smaken kwam ook de vrolijkheid erbij en sommige moesten nog hard lopen om tegen 3 uur thuis te zijn, tijdstip waarop weer de auto op stal moest gezet worden.

Meer nieuws van vroeger (willekeurige dagen)

 zaterdag 21 juni 1975
 maandag 07 mei 1984
 vrijdag 30 september 1988
 zaterdag 03 januari 1976
 dinsdag 16 april 1985