Flying Festival 2019
Maria-ter-Heide
  Flying Festival 2019
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 27 april 1988 (36 jaar geleden)
Grote legermanauvers met Amerikaanse helikopters, para's en andere soldaten die tot diep in de nacht gevechten leveren en door hun schieten de mensen wakker houden.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 07:42 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zaterdag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Pauw op de kinderboerderij
  Pauw op de kinderboerderij
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Nieuws van vroeger

39 jaar geleden op woensdag 2 januari 1985
In de Zegelei, de Diksmuidelei, de Luiklei, de Prinses Marie-Josélei worden de woningen voorzien van nieuwe nummers de "K"s waarmee het huisnummer begon, worden vervangen door een gewone nummer en goed geordend. Dat was nodig want wilde iemand een adres als onbekende in het kamp zoeken dan was hot een hele puzzel. De Zegelei begon vanaf K37...De K13 bevond zich naast K24 en het volgende huis was dan K12A. Voor do brievendrager, de hulpdiensten zal het een goede verbetering zijn. En nu maar hopen dat ook de andere straten in het kamp aan de beurt geraken want in de Halenlei is het niet beter gesteld: daar woont de huurder van L6A naast L40A.

De leden van de Kerkfabriek komen samen om het nieuwe jaar te plannen en de situatie te bezien van de pastorie en het kerkplein. Het dossier van het kerkplein wacht op de goedkeuring van de Vlaamse deelregering, maar voor dit jaar zit het er niet meer in. Als alles meevalt zou de pastorie een beurt krijgen na het groot verlof.

Meer nieuws van vroeger (willekeurige dagen)

 zaterdag 15 april 1989
 dinsdag 23 februari 1982
 zaterdag 13 december 1975
 woensdag 02 mei 1984
 zaterdag 11 juni 1977