Skyline boven Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Skyline boven Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 24 april 1990 (34 jaar geleden)
Jufvrouw Heidi Bovee van het eerste leerjaar komt op de VTM om mee te doen in een spelprogramma van Walter Capiau. Geld schiet er niet meer over maar ze krijgt toch een kus als troostprijs.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 04:56 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Torenpoort De Mik
  Torenpoort De Mik
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Nieuws van vroeger

38 jaar geleden op vrijdag 18 juli 1986
Reeds voor 9uur zaten Jules Quirijnen en zijn echtgenote Angéle te wachten op de bus. Niet zo speciaals ware het niet dat ze juist vandaag 50 jaren geleden in het huwelijk traden. Ze wilden het jubileum totaal in de stilte laten verlopen, maar sommige ingewijden wisten het toch. Zo kwam het dat de bloemist de feestbloemen aan de deur moest afzetten.
Door een klein misverstand over het uur van een huwelijk in de kerk liet Jules zijn ega in Antwerpen op een terrasje achter in de hoop terug te koren wat niet lukte.
Nadien vertelde Jules dat het op de dag van de trouw ook al mis liep. Door het vele water na een regenbui konden de auto's niet tot aan de woning van Angéle geraken in de Kongo achter het kamp en bovendien vergat de verstrooide echtgenoot de bloemekes voor haar. Uiteindelijk kwam toen alles voor mekaar, juist zoals op de gouden jubilee, toen ze werd opgehaald door eén van de kleinkinderen.



De eerste echte verse mosselen komen vanaf vandaag op tafel. Volgens specialisten zijn de nederlandse mosselen van ongelijke grote wegens de lange koude deze winter maar goed en kostelijk.

Meer nieuws van vroeger (willekeurige dagen)

 maandag 15 juni 1981
 zondag 15 januari 1984
 zondag 19 juni 1977
 dinsdag 21 juni 1977
 zaterdag 03 oktober 1981