Parkvijver De Mik (sneeuw 2021)
Maria-ter-Heide
  Parkvijver De Mik (sneeuw 2021)
           
 • Overzet amfibieën

 • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
 • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 25 juni 1977 (47 jaar geleden)
Het bestuur en de leden van de plaatselijke biljartclub vierden hun 70jarig jubileum. In een dankmis lieten ze een nieuw vaandel wijden waarmee ze na de mis, begeleid door de harmonie, feestelijk naar hun lokaal trokken bij Blonde Liza. Daar werd het vaandel en het jubileum verder uitgevierd.
 lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 07:42 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Kalfje op de kinderboerderij
  Kalfje op de kinderboerderij
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

24ste Superman Triathlon

Open Belgisch Kampioenschap 2006 - Belgisch Super Prestige Circuit 2006 3 km / 80 km / 20 km - wedstrijd toegankelijk voor mindervalide atleten

Op zondag 18 juni 2006 om 12.00u zal de Belgische top weeral ruim aanwezig zijn op de 24ste editie van de 'Superman Triathlon Vlaanderen' in Brasschaat. Bij de dames zullen we weerom een 20-tal deelnemers noteren, waarbij diverse buitenlandse atleten. (Duitsland, Zwitserland, Engeland, Nederland) Het volledige erepodium van vorig jaar tekent present: (Yvonne Van Vlerken, Inge Van Den Broeck en Kristien Vleugels). Marieke Vervoort neemt deel als rolstoelpatiënte (gecoacht door Dirk Van Gossum, ex-winnaar in Brasschaat en ex-Ironmanwinnaar). Ook bij de mannen is het volledige erepodium van vorig jaar aanwezig (Gerrit Schellens, David Castro, Koen Hoeybergs), evenals een schare atleten uit Nederland, Frankrijk, de UK, Duitsland, Denemarken en Spanje. Zelfs een Costa Ricaan,een Amerikaan en een atleet van New Delhi, India zullen te vinden zijn onder de deelnemers. Minder competitief maar des te “warmer” is de deelname van een Engels trio kankerpatiënten die deze race onder estafettevorm willen volmaken als “sponsor race” en uiteraard ook als uitdaging voor zichzelf. Natuurlijk geeft de Sociëteit Triatlon Brasschaat hieraan haar ruime medewerking en toestemming. De parcoursvernieuwing van vorig jaar is duidelijk een succes geweest en daarom gaan we verder op dit elan.
 • zwemmen in de E-10 plas in Schoten (plas van de ski-club)
 • het fietsparcours blijft ook dit jaar 2 ronden tellen door onze Noorderkempen. Dit heeft als voordeel dat de toeschouwers halfweg de fietsers te zien krijgen bij een doortocht in het Park van Brasschaat! Meer animo voor het publiek dus!
 • vervolgens dienen er vijf ronden gelopen te worden in het park van Brasschaat met tenslotte de aankomst voor het Kasteel van Brasschaat.
Meer info (wedstrijdinfo, parcoursplannen, foto’s,...) over onze 'Superman Triathlon Vlaanderen' zijn te vinden op onze website: www.triathlonbrasschaat.be

Op deze website vinden jullie ook de nodige informatie over onze "Just For Fun" triatlon die in de marge van ons jaarlijks evenement ook georganiseerd wordt. Vorig jaar was dit in het kader van "Sporttak in de kijker", dit jaar wegens: "Spetterend succes van 2005".
 • om 12 uur stipt, start van de triatlon
 • omstreeks 13u30 krijgen we de doortocht van de fietsers te zien (einde eerste ronde) in het Park van Brasschaat
 • vanaf 14.40u beginnen de eerste atleten aan hun loopproef in het park (5 ronden voorbij het Kasteel van Brasschaat)
 • rond 15.40u aankomst van de 'Superman Triathlon Vlaanderen' 2006-winnaar in het park van Brasschaat voor het Kasteel.
 • rond 16.30u huldigingsceremonie op het 1-2-3-podium voor de pers.

Update (18/06/2006):
Uitslag top 3:
1. René Göhler
2. Jimmy Johnsen (www.jimmyjohnsen.com)
3. Gerrit Schellens (Winnaar van vorig jaar[2005])


Meer nieuws

19-07-2006 Brandweer bevrijdt hert uit benarde situatie
05-08-2020 Kermis in Maria-ter-Heide afgelast
07-07-2011 Wegenwerken Sint Jobsesteenweg

Nieuws zoekwoorden

  krantenwinkel     bibliotheek     vogelgriep     durentijdlei     deelfietsen