Flying Festival 2019
Maria-ter-Heide
  Flying Festival 2019
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 16 april 1986 (38 jaar geleden)
Enkele ongevallen aan de lichten bij het Pensionaat en aan de kerk bezorgen de politieagenten werk en opmetingen.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 23:01 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is morgen om 08.32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Torenpoort van De Mik
  Walter De Vos
  Torenpoort van De Mik
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

30 jaar KWB (1957 - 1987)

In het jaar 1957 werd door de toenmalige onderpastoor Ruyloft begonnen met een zelfstandige KWB—afdeling. Onder leiding van Jefke Iclcx uit de Wipstraat werd een groepje wijkmeesters gezocht en met de werking begonnen. Toen in 1958 de onderpastoor naar Bethanië vertrok, werd pastoor Coulier de proost. In 1963 ging de eerste parochiale bedevaart door naar Lourdes. In de vastentijd werd een woensdagavond mis ingelegd en later volgden ook de kaartwedstrijden en de toneelopvoeringen.

Het 30-jarig bestaan mocht niet onopgemerkt voorbij gaan. Voorzitter Staf Verdìck plande met zijn bestuur een kleine viering. Op zaterdag 24 oktober ging de viering door. 0m 17uur droeg de proost een plechtige dankmis op in de kerk, opgeluisterd door het koor Heidegakm, dat ook gedeeltelijk ontstond uit de KWB-afdeling en opgericht werd bij een avond in het parochiecentrum van de Kring‚ Na de dankviering trok men naar het chalet van de plaatselijke voetbalclub, waar de aperitief al ingeschonken wachtte.

Staf, de voorzitter, opende de avond met een welkomstwoord, een klein dankwoordje aan allen die gedurende 30 jaren zich hadden ingezet voor de KWB werking. Hij mocht de leden die 25 jaar of meer lid waren met een speciale attentie verrassen. Zo kregen volgende leden een herdenkingspakketje aangeboden, telkens met hun naam ingegrìfd:
Joske Beyers
Jan Cools (Burletheide)
Leon Hoeven (Beelenlei)
Sooi Hybrechts (Brechtsebaan)
Francois Pletinckx (Berrélei)
Eddy Quirijnen (Bredabaan)
Stan leyssens (Wipstraat)
Jef Schellekens (Beelenlei)
Martinus Van Dyck (Kapellei)
Fred Van Langenhove (Brechtsebaan)
Pierre Verheyen (Brechtebaan)
Jef Vermeiren (Brechtsebaan)
Jaak Bevers verbleef in het ziekenhuis en kreeg zijn ereteken daar bezorgd
Leon Dierickx is thuis ziek en kreeg eveneens bezoek om het ereteken te overhandigen
Jos Lenaerts (Bredabaan) was verontschuldigd omwille van een sterfgeval in de familie…

Na de officiële toespraken werd de Breugeltafel, overvloedig beladen met heerlijke spijzen, eer aangedaan. Ondertussen hadden de mannen van "het muziek” een indrukwekkende installatie binnen gesleurd, uitgerust met de laatste technische snufjes zodat rond half negen de eerste dans kon ingezet worden door de voorzitter. Tot in de vroege uren was het een plezante bedoening zodat niemand er spijt van had dit gebeuren mee gemaakt te hebben.

Ondertussen werkt de KWB verder aan het jaar programma voor dit jaar onder het thema: "Nu samen toekomst maken." met binnenkort de actie "Rijbewijs" en in het voorjaar de toneelopvoering.


Meer nieuws

07-03-2006 Life project Danah in Klein en Groot Schietveld
25-09-2007 Houten kiosk krijgt bestemming
01-12-2005 Overhandiging cheque opbrengst van de mars 18 RA

Nieuws zoekwoorden

  overvallen     smoutebollen     parkvijver     ziekenzorg     pfaff