Parkvijver De Mik (sneeuw 2021)
Maria-ter-Heide
  Parkvijver De Mik (sneeuw 2021)
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 16 april 1981 (43 jaar geleden)
De mannen van de gemeente kuisen de straatgoten netjes uit. Als gevolg van het schrale weer ontstaan vele grasbrandjes.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 18:14 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 16:12
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Zwaluwen in de kinderboerderij
  Walter De Vos
  Zwaluwen in de kinderboerderij
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

4de Heksentocht Mater Dei Maria-ter-Heide

Reeds voor de 4de maal vindt in Maria-ter-Heide de Heksentocht plaats. Hiervoor zijn wij op zoek naar moedige heksen, dappere leerlingen, tovenaars en andere grellige griezels. Indien je van wat spanning houdt, dan moet je zeker onze magische en verrassende heksentocht uitproberen. Daarvoor verwachten wij jullie verkleed op vrijdag 19 oktober tussen 19.00u en 20.30u in ons toverhol, ingang Mater Dei via Kerkedreef. Deelnemen aan deze griezelige proeven (ong. 5 km, toegankelijk voor buggy’s) kan al voor €1,50 voor kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar (onder 3 jaar gratis!) of €2,50 voor kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen. Kinderen dienen vergezeld te zijn van minstens 1 volwassene.

Ben je een échte treiterende tovenaar, een heftige heks of een grommende griezel, dan is er bijkomend spannend griezelparcours voorzien. Indien je geslaagd bent voor onze proeven, wordt je toegelaten in ons toverhol en krijg je je diploma. Alle deelnemers zijn verzekerd en krijgen onderweg een lekkere paddenbrij (pompoensoep). Ook dit jaar is er onderweg terug een tovenaarshut, waar u zich tegoed kan doen aan een frisse jenever, warme chocomelk en andere versnaperingen aan democratische prijzen. Wij voorzien ook opnieuw 3 prijzen voor de best verklede mini, midi en maxi heks, tovenaar of griezel. (max. één prijs per gezin). De uitslag wordt later bekendgemaakt.

Woont u in de omgeving van onze school, versier dan ook uw huis, want ook voor het mooist versierde huis voorzien wij een mooie prijs. Na deze tocht kan u terug op uw positieven komen en nagenieten in ons toverhol (= refter Mater Dei via Kerkedreef). Durf jij deze uitdaging aan?

Orgisatie: Ouderraad Mater Dei Maria-ter-Heide (info: tel. 03 663 62 26)


Meer nieuws

21-03-2020 Knuffelberenjacht in Maria-ter-Heide
01-08-2022 Activiteiten deze zomer
22-11-2020 Stroompanne in een groot deel van Maria-ter-Heide

Nieuws zoekwoorden

  sprookjespad     wielerwedstrijd     watertoren     stickers afvalcontainer     pfaff