Herfst in Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Herfst in Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 25 juni 1975 (49 jaar geleden)
Aan de oprit voor de omleiding aan de Durentijdlei worden nog maar eens alle barelen en verlichtingsbronne in stukken gereden door een automobilist die de zaak niet tijdig had gezien.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 11:45 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 10:04 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Kalfje op de kinderboerderij
  Kalfje op de kinderboerderij
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Brasschaat 05 groot succes!

Nog tot aanstaande zondag 23 oktober a.s. tonen tien beeldende kunstenaars hedendaags werk in Park de Mik en in het Algemeen Ziekenhuis (AZ) Klina in Brasschaat. Daarbij krijgt het publiek de kans om hun favoriet werk aan te duiden en ervoor te stemmen via een papieren stemformulier of door online te stemmen. Ondertussen werd de kaap van 1000 publieksstemmen ruim overschreden. Brasschaat 05- de Eerste Triënnale voor Hedendaagse Kunst in Brasschaat- is in zijn eerste editie en genre dus al meteen een schot in de roos.

Deze kunsttentoonstelling kadert in de viering van het 175-jarig bestaan van de gemeente. De redenen voor dit succes zijn wellicht: de kwaliteitsvolle kunstwerken (die uit 80 dossiers werden geselecteerd door een jury onder leiding van Dorian Van der Brempt), het uitzonderlijk goede najaarsweer, het feit dat deze tentoonstelling gratis is en zo een ruim publiek weet te vinden (ook kinderen lieten hun stem al weten).

De deelnemende kunstenaars in Park de Mik zijn: Arthur Ligtvoet, Winke Besard, Rafaël Vergauwen, Werner Leyssens, Chris Tinel, UTIL (Virginie Bailly, Deborah Bailly & Rolf Vansteenwegen), Hendrik Vermeulen, Niko Van Stichel en Heidi Swerts. Deze negen kunstenaars vonden hun inspiratie in het typische landschap van Park de Mik en gaan hiermee de confrontatie aan. De tiende kunstenaar - Wouter Feyaerts - koos voor het AZ Klina. Hij plaatst hier een werk met sterke verwijzingen naar zowel het verleden van de plek als zijn eigen afkomst. De eigenzinnige kijk van deze getalenteerde kunstenaars zorgt in elk geval voor een boeiende en inspirerende tentoonstelling.

De kunsttentoonstelling in Park de Mik is alle dagen te bezichtigen. Het park is toegankelijk via de Kerkedreef en via de Miksebaan. Een bezoekje aan de expositie in AZ Klina, Augustijnslei 100 is dagelijks mogelijk van 14.00 tot 20.00 uur. De bijbehorende catalogus is aan 5,00 € verkrijgbaar in cafetaria Mikerf in Park de Mik (alle dagen 12.00-18.00 uur; maandag en vrijdag gesloten). Deze uitgave is ook verkrijgbaar in het Cultuurcentrum, Gemeentepark 10 (maandag, woensdag, donder-dag: 9.30-12.30 uur en 13.30-17.00 uur; dinsdag en vrijdag: 9.30-12.30 uur; zaterdag 9.00-12.00 uur). U kunt hiervoor eveneens terecht bij de toeristische dienst, Gemeentepark 4 (maandag tot vrijdag 10.00-12.00 uur en 14.00-16.00 uur). Aan de eerste Triënnale voor beeldende kunst in Brasschaat is zoals eerder vermeld een publieksprijs van 1.000 euro verbonden. Het publiek kan online zijn stem uitbrengen via de website www.brasschaat.be. Maar het is ook mogelijk om het derde luik van de begeleidende brochure in te vullen en te deponeren in de daartoe bestemde brievenbus in cafetaria Mikerf, het Cultuurcentrum, AZ Klina of de toeristische dienst. Opgelet: om geldig te zijn mag er per persoon slechts éénmaal gestemd worden!


Meer nieuws

08-09-2005 Open Monumentendag 2005: Artilleriemuseum
10-08-2021 BIN: Inbraak Durentijdlei
30-07-2021 Klimaatplan: Verover de ruimte

Nieuws zoekwoorden

  sprookjespad     deelfietsen     buurtbus     watertoren     paardenmolen