Mikhof
Maria-ter-Heide
  Mikhof
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 26 april 1988 (36 jaar geleden)
Rond de kerk worden nieuwe azaleastruiken, grondbedekkende planten, aangebracht.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  Er rijdt geen bus meer richting Antwerpen. De volgende rit is in de ochtend (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is morgen om 08.32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Kalfje op de kinderboerderij
  Kalfje op de kinderboerderij
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Brasschaat koopt kunstwerken aan

De gemeente koopt maar liefst drie kunstwerken aan die geëxposeerd werden tijdens de tentoonstelling Brasschaat 05. De jury was het er unaniem over eens dat de inzendingen voor een beginnend project als dit een bijzonder hoog niveau haalden. De drie werken zijn: Zonder titel van Werner Leyssens, Life-jacket van Rafael Vergauwen en De Woudloper van Winke Besard.

De herinnering aan het gebouw, het kasteeltje achter de vijver van de Mik is voor Werner Leyssens bijzonder belangrijk. Het kijken door een raam dat dit beeld wazig maakt sluit aan bij deze herinnering. De jury vond dit uitgangspunt zeer interessant en wil de gelegenheid geven aan de vele bezoekers van het park dezelfde ervaring mee te maken.

Rafael Vergauwen heeft met zijn beeld Life jacket een indringend werk gemaakt dat vormelijk maar ook inhoudelijk zeer sterk is. De vorm die een kangoeroe voorstelt, inspecteert zijn eigen buidel. Het dier zit aan een luchtbed vastgekluisterd maar houdt zich klaar om de sprang te wagen. Een metafoor voor het leven op het einde of mogelijk ook voor het geboren worden van een nieuw leven. Vorm en inhoud brachten de jury er toe dit werk aan te bevelen voor aankoop. Het werk De woudloper van Winke Besard verraste en werd onder meer gekozen omwille van het perfecte materiaalgebruik naar de vorm toe. Het werk zal blijven evolueren in de natuur en zal er in opgenomen worden.

Publiek liet massaal haar stem weten
Het publiek op haar beurt kreeg ook de kans om te laten weten welk hun favoriet werk was. Meer dan 1500 stemmen werden geregistreerd. De meerderheid werd ingevuld via de folder, 474 stemmen kwamen online binnen. Met een ruime meerderheid van stemmen gaat de publieksprijs ter waarde van 1.000 euro naar De woudloper van Winke Besard. Het werk kreeg 625 stemmen. Tweede werd Wouter Feyaerts met Heimwee, een werk dat stond opgesteld in het Klina ziekenhuis. Het brons gaat naar Niko Van Stichel (NVS Enterprises) met het werk Suburban prototype.

Brasschaat 05 lokte ruim achtduizend bezoekers. Daarmee was deze eerste triënnale een van de hoogtepunten in de viering van de 175ste verjaardag van de gemeente Brasschaat.

Life Jacket

Woudloper


Meer nieuws

25-09-2008 Rommelmarkt Ziekenzorg was groot succes
01-02-2021 Eerste inenting tegen COVID-19 voor rusthuisbewoners
10-02-2021 Vaccinatiecentrum Noorderkempen bijna klaar voor vaccinaties

Nieuws zoekwoorden

  sprookjespad     brasschaat     pfaff     kerk     stickers afvalcontainer