Flying Festival 2019
Maria-ter-Heide
  Flying Festival 2019
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 23 april 1987 (37 jaar geleden)
Lentefeest bij de leden van de Vrouwengilde die met eigen ontspanning een heel gezellige avond brachten voor de aanwezigen.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 19:12 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is morgen om 08.32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Licht vliegwezen Brasschaat
  Licht vliegwezen Brasschaat
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Brasschaat plaatst twee poezenschuilhokken

Op dinsdag 15 oktober heeft de gemeente Brasschaat twee nieuwe schuilhokken voor zwerfkatten geplaatst. Die hokken kreeg de gemeente van de Vlaamse overheid in een plan rond de aanpak van overlast door zwerfkatten en staan voortaan aan het kasteel van Brasschaat en in de Kerkedreef.

In Brasschaat zijn al enkele 'poezenvrijwilligers' aan de slag. Zij hebben een specifieke toelating om zwerfkatten te verzorgen en op te halen om te laten steriliseren. Sinds april vorig jaar moet er ook voorzien worden in beschutting en voeder voor zwerfkatten die na hun sterilisatie terug vrijgelaten worden. Na overleg met de vrijwilligers plaatsen onze technische diensten de twee nieuwe schuilhokken (aan het kasteel van Brasschaat en aan de Kerkedreef) zodat de katten in de buurt een veilige en droge plek hebben om uit te rusten.

Bij elk schuilhok horen twee infoborden met onder andere de contactgegevens van het lokale aanspreekpunt voor zwerfkatten, informatie over de sterilisatieplicht en de vraag om de dieren met rust te laten.

De aanpak komt er om dat er in heel wat Vlaamse gemeenten een vorm van overlast is door de grote aantallen zwerfkatten. Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) had daarom een budget van 250 000 euro voorzien samen met een pakket aan maatregelen. Met onder andere strengere sterilisatieverplichtingen voor katten en gemeenten zal het probleem kunnen ingedijkt worden. De gemeente krijgt de twee hokken en infoborden gratis geleverd.

Poezenschuilhokken Brasschaat


Meer nieuws

01-08-1987 12de vlaaienslag ten voordele van de Kring
20-08-2009 Het Golempad: een wandelpad dat je uitnodigt even bewegend stil te staan
25-10-2020 Mondneusmasker verplicht op de Bredabaan

Nieuws zoekwoorden

  stickers afvalcontainer     dienstencentrum     ophokplicht     kermis     zegeplein