Rhododendron in bloei
Maria-ter-Heide
  Rhododendron in bloei
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 29 maart 1981 (43 jaar geleden)
In de jeugdclub gaat de infodag door over e problemen in Zuid-Amerika.

Deze nacht begon het zomeruur. Leon Mattheeussen die in de mis van 10.30u met de schaal moest gaan, had vergeten zijn horloge aan te passen en kwam een uur te laat.

De Raffachols ontvangen de mensen voor hun 2de opvoering.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 09:10 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Kauw in park De Mik
  Kauw in park De Mik
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Brasschaat start met Ploggen

Het gemeentebestuur van Brasschaat pakt zwerfvuil digitaal aan. Via de app WePlog kan iedereen eenvoudig zwerfvuil ruimen of ploggen. Je kan zien welke straten in jouw buurt al schoongemaakt (geplogd) werden. Voor gemeentebesturen is het een handige tool waarmee ze tijd en middelen besparen.

In Brasschaat zijn spontaan enkele zwerfvuilvrijwilligers van start gegaan zodra zij via Facebookgroepen vernamen over de voordelen van de app. De laatste zes weken slaagden ze er in om met slechts een vijftal gebruikers gezamenlijk gemiddeld 10 WePlog sessies per week een groene score te bereiken van 20%. Dat wil zeggen dat 1 straat op 5 geruimd werd in die periode.

Nu Brasschaat een samenwerking start met WePlog kan de gemeente ook via de app het dashboard gebruiken en zo parameters aanpassen om een slim en efficiënt zwerfvuilbeleid te monitoren en bij te sturen.

De app ‘WePlog is eenvoudig en gebruiksvriendelijke en houdt anoniem data bij over elke plogbeurt. Alle gebruikers zien via een overzichtelijke kleurcode waar er in hun buurt recent geplogd werd en welke straten nog een opruimbeurt moeten krijgen. Een leuk extraatje is dat je als gebruiker kan zien hoeveel kilometer je al geplogd hebt. Met de app ontstaat ook een groeiende community van mensen die zelf actie ondernemen tegen zwerfvuil.

Voor ploggers is de app volledig gratis. Je kan de app downloaden via de App Store van Apple of via de Google Play Store.


Meer nieuws

29-01-2022 Diefstal in een woning in de Durentijdlei
11-04-2006 Regeling rond Pasen in Onze-Lieve-Vrouwkerk
29-05-2011 Bespeel de ziel van de Golem

Nieuws zoekwoorden

  inslag     vogelgriep     stickers afvalcontainer     dienstencentrum     kerkedreef