Torenspits kerk Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Torenspits kerk Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 25 april 1986 (38 jaar geleden)
Omstreeks middernacht gebeurt aan het Dennenhof een zwaar ongeval waarbij een man uit onze wijk het leven laat.
De kaarters van de KWB, ontvangen hun grote of kleine troostprijs bij het gezellig samenzijn in het zaaltje van de Kring.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 21:40 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is morgen om 08.32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Jaarlijkse kermis
  Jaarlijkse kermis
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Corvette & Oldtimer run 2006

Voor de vierde keer op rij hebben vzw Rotonde, campus Sterrenhuis, het Corvette- & Oldtimerteam Brasschaat, de Camaro Custom Club de handen in elkaar geslagen voor de organisatie van een unieke rondrit van ongeveer 35 km met andersvaliden van het Sterrenhuis van Brasschaat, en dit op 25 juni.

Sterrenhuis, dat op 10 mei 1974 werd opgericht, heeft als opdracht een eigentijds aanbod te creëren voor volwassen personen met een mentale en multiple handicap, die op basis van hun individuele zorgvraag, recht hebben op een continue ondersteuning wat betreft de inhoudelijke invulling van hun dagbesteding en hun woonsituatie.

De Camaro Custom Club verenigt al diegenen die eigenaar zijn van een Amerikaanse auto type Corvette, Camaro, Chevrolet, Fire Bird enz… van de jaren ’50, ’60, ’70 en ’80. Zij organiseren jaarlijks diverse rondritten en bijeenkomsten zoals de ‘American Power on Wheels’ aan hangar 15 aan de scheldekade.

Bij aanvang van de rondrit om 13u wordt een cheque overhandigd aan de directeur van Rotonde vzw. Dit bedrag is de opbrengst van een benefiet toneelstuk “The Odd Couple” door Alex Van Haecke en de sponsors van deze rondrit. De start wordt gegeven door de burgemeester om 13u45 aan het kasteel van Brasschaat en onder speciale politiebegeleiding rijdt de indrukwekkende colonne door Brasschaat richting St. Job in ’t Goor, Brecht, Overbroek, langs landelijke wegen.

Tijdens de rondrit wordt halt gehouden aan de Koninklijke Aëroclub van Brasschaat waar een speciale static-show plaats vindt met enerzijds diverse rupsvoertuigen, tanks, jeeps en kanonnen van het artilleriemuseum en anderzijds verscheidene vliegtuigen van de Koninklijke Aëroclub en andere vliegclubs. Dit jaar verleent andermaal de vereniging ‘Spearhead’ ook haar medewerking. Zij zijn een burgervereniging die oude militaire voertuigen verzamelen en hiermee deelnemen aan diverse plechtigheden, optochten en rondritten. Deze bijzondere static-show samen met de glimmende auto’s staat open voor het brede publiek en kan door iedereen bewonderd worden tussen 15u en 17u aan de Koninklijke Aëroclub van Brasschaat.

De ingang is voorzien langs de Essensteenweg. Ook de federale politie wil haar medewerking verlenen aan dit initiatief en zal haar witte helikopter (voor opsporing, verkeerscontrole e.d.) komen demonstreren, met een vlucht naar de Aëroclub. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de blues groep “Hombres Amplificados”.
De ronderit van deze ‘Corvette- & Oldtimerrun’ eindigt omstreeks 17u15 terug aan het kasteel van Brasschaat. Het zal voor de bewoners van Sterrenhuis ongetwijfeld een ongelooflijke mooie dag worden.

Meer info: Etienne Timmermans: 0473/473 274. Ivo Bellens: 0474/51 42 79 www.ccconline.be - www.tieketan.be


Meer nieuws

18-08-2011 Tieners sluiten zomer af op T-day
30-03-2013 Tuinafval verbranden is in Brasschaat wettelijk zo goed als onmogelijk
09-11-2005 Sint Maarten wordt gevierd in de kinderboerderij Mikerf

Nieuws zoekwoorden

  brasschaat     zegeplein     watertoren     glasbak     pfaff