Flying Festival 2019
Maria-ter-Heide
  Flying Festival 2019
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 25 april 1981 (43 jaar geleden)
In de KWB-afdeling wordt de kaartuitslag gegeven en de prijzen uitgedeeld.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 10:31 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Schildpadden - De Mik
  Schildpadden - De Mik
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Dakhuus pakt uit met feestelijke infodag

Op zaterdag 8 september tussen 14 en 17 uur opent vormingscentrum het Dakhuus zijn deuren. Tijdens die namiddag kan je naar goede gewoonte kennismaken met het nieuwe cursusaanbod. Dit jaar belooft de infodag echter extra feestelijk te worden. Het Dakhuus blaast immers 25 kaarsjes uit.

Terwijl je geniet van een lekker glaasje, tonen de lesgevers muziek en cursisten hun kunnen op het podium. Buikdansen, schilderijtjes, bloemstukken, zelfgemaakte beren, hoeden of juwelen: je vindt het allemaal in de tuin van het Dakhuus. Ook de taallesgevers doen dit jaar extra hun best. Zoals altijd kan je bij hen terecht als je twijfels hebt over je niveau. Zin in een cursus informatica? De pc-lesgevers demonstreren je met plezier hun kennis en de mogelijkheden van de nieuwste technologieën.

Breng ook zeker je kids mee. Zij kunnen in het Dakhuus terecht voor een vakantiecursus. Bovendien worden ze tijdens de infodag in de watten gelegd met gratis grime, lekkers van juf Ria (van de cursus 'koken voor kids') en een demoles djembe. Het belooft een onvergetelijke dag te worden voor de kleinsten.

Nog niet overtuigd? Neem dan eens een kijkje op de website van het vormingscentrum: www.dakhuus.org, daar vind je het nieuwe cursusaanbod: communiceren met je partner, voetreflexologie, koken met chocolade, snoeien, computerinitiatie voor senioren, grafisch ontwerpen, praatgroep Spaans 'encuentros', Portugees op reis en meer dan 60 andere taalgroepen.

Ten slotte viert het Dakhuus zijn jubileumjaar ook door fikse kortingen te geven. Zo betalen werklozen en (voor 66%) mindervaliden dit jaar slechts de helft van het inschrijvingsgeld. Ook werknemers en zelfs werkgevers betalen maar de helft dankzij het systeem van de opleidingscheques. Het Dakhuus heelt immers een Q'For-kwatiteitserkenning (met een klantentevredenheid van maar liefst 90?). En wie ten laatste 1 maand voor de start van de cursus betaalt, mag € 7,00 aftrekken van de cursusprijs. Mooi meegenomen! Je kan inschrijven tijdens de infodag, maar houd er rekening mee dat er dan al enkele cursussen volzet zijn. Als je zeker wil meedoen met een bepaalde cursus, schrijf je dus best zo snel mogelijk in.

Meer info? Bel naar 03 633 1 696 (13-18u) of mail naar info@dakhuus.org Spring gerust ook eens binnen op de Bredabaan 696 in Brasschaat (13-18u).


Meer nieuws

14-02-2022 IGEAN vervangt de groene glasbollen
30-09-2022 Het vrouwtje van het koppel zwarte zwaan is gestorven
09-11-2005 Sint Maarten wordt gevierd in de kinderboerderij Mikerf

Nieuws zoekwoorden

  bibliotheek     inslag     smoutebollen     kerkedreef     de polygoon