Torenpoort van De Mik
Maria-ter-Heide
  Torenpoort van De Mik
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 28 maart 1981 (43 jaar geleden)
In de avondmis van 17uur komen de kandidaat-vormelingen hun naam opgeven voor het Vormsel. De kaartjes worden nadien op een mooi bord gehecht, vlak bij het hoofdaltaar.

De Raffachols geven hun lenteshow in de Kring ten voordele van de gepensioneerdenbond. Ze deden weer formidabel hun best maar iedereen had maar één wens: de volgend ...  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 22:01 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is morgen om 08.32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Licht vliegwezen Brasschaat
  Licht vliegwezen Brasschaat
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Een BIN in Mariaburg en Maria-ter-Heide

De lokale politie van Brasschaat wil een BIN-netwerk opstarten in bepaalde wijken van Brasschaat. Een buurtinformatienetwerk of BIN is een samenwerking tussen de gemeente, lokale politie en de deelnemende inwoners om informatie over diefstalpreventie uit te wisselen. Op deze manier wordt de sociale samenhang in een buurt versterkt en wordt het contact tussen burgers en politie verbeterd. Het maakt bewoners ook bewust van hoe belangrijk criminaliteitspreventie en veiligheidsmaatregelen wel zijn.

Als u aangesloten bent bij een BIN, ontvangt u via gsm en/of e-mail nuttige informatie, preventieve tips rond diefstal in woningen en wordt uw aandacht gevestigd op verdachte personen of gedragingen. Wanneer een bewoner bijvoorbeeld iets verdachts bemerkt, meldt hij dit aan de politie. Die controleert de feiten en stuurt een sms-bericht met een preventieve tip (bv: lichten aansteken). De hele buurt voert dit uit en de politie kan de dader opsporen.

Gezocht: BIN-coördinator
In eerste instantie wordt een BIN opgestart in de wijken Mariaburg en Maria-ter-Heide. Om dit mogelijk te maken is de politie op zoek naar een BIN-coördinator, een wijkverantwoordelijke, een geëngageerde bewoner. Als BIN-coördinator verzamel je de gegevens van inwoners die willen aansluiten en stuur je de niet-dringende berichten in opdracht van de politie door aan de aangesloten BIN-leden. Dringende berichten worden via de politie zelf verspreid aan de BIN-leden.

Zodra er door de BIN-coördinator voldoende draagvlak voor het opstarten van een BIN gevonden is, wordt er een infoavond georganiseerd door de politie waar meer info gegeven wordt. De afspraken, taken van de betrokken partners, contactgegevens worden vastgelegd in een charter dat ondertekend wordt door de burgemeester, de korpschef, de gemandateerde politieambtenaar en de BIN-coördinator. Als Mariaburg en Maria-ter-Heide een succes worden, kunnen er mogelijke nieuwe BIN's in andere wijken opgestart worden.

Wenst u zich kandidaat te stellen als BIN-coördinator of hebt u vragen? Dan kan u terecht bij hoofdinspecteur Dillen van de lokale politie.

Meer info:
lokale politie Brasschaat
hoofdinspecteur Dillen
T 036503500
info@politiebrasschaat.be


Meer nieuws

03-10-2022 Testopstellingen hoornaars
24-04-2021 Rookhinder in Maria-ter-Heide door brand op militair domein
16-10-2012 T-Day lokt 3500 jongeren

Nieuws zoekwoorden

  brasschaat     ziekenzorg     pfaff     dienstencentrum     wedstrijd