Torenpoort van De Mik
Maria-ter-Heide
  Torenpoort van De Mik
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 28 maart 1981 (43 jaar geleden)
De Raffachols geven hun lenteshow in de Kring ten voordele van de Gepensioneerdenbond.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 14:18 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 14:14 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

De Woudloper
  De Woudloper
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Internationale Budo-stage Jiu-Jitsuschool Magda De Sutter

Op 3 en 4 maart richtte Jiu-Jitsuschool Magda De Sutter een internationale Budo-stage in, een stage waarop jiu-jitsuka's en andere sportbeoefenaars de gelegenheid kregen kennis te maken met andere takken van de Budo-sport. Deze stage stond ook heel specifiek open voor mensen met een fysieke/ mentale handicap.

Deze stage was een echte happening ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Jiu-Jitsuclub Maria-ter-Heide, de bakermat van de school. Er werd gestart op vrijdagavond met een receptie op het gemeentehuis, zaterdagavond een gala-avond in motel Dennenhof en op zondag sloten ze de stage af met een demonstratie door de leerlingen en het monitorenteam, gevolgd door een afscheidsreceptie.

Historiek Jiu-Jitsuschool Magda De Sutter:
De bakermat van de jiu-jitsuschool werd gelegd in het jaar 1967 in Maria-ter-Heide, waar onze Shihan Magda De Sutter een eerste jiu-jitsuclub oprichtte in de zaal van taverne 'De Vrachtwagen', toen nog met de medewerking van haar Sensei Prof. Pieters. Deze club is van een tiental leden snel uitgegroeid tot een club met een honderdtal leden die nu traint in de Gemeentelijke Basisschool te Maria-ter-Heide. In 1974 werd op vraag van vele leden een tweede club opgericht te Schoten, Akijama Schoten genaamd naar de grondlegger van dejiu-jitsu.
Vier jaar later werd een derde club opgericht te Stabroek, Akijama Stabroek. In 2000 werd dan op vraag van een groot aantal leden van Ludentia, een vereniging die ijvert voor gehandicapten, Yin Yang opgericht, een club voor personen met een mentale en/of fysieke handicap. Deze club traint elke zondagochtend in Sportcentrum Peerdsbos op een aangepast niveau.
Deze 4 clubs samen vormen jiu-jitsuschool Magda De Sutter, waarbinnen aan enkele honderden leden van alle leeftijden jiu-jitsutechnieken worden aangeleerd, ontwikkeld en verfijnd door Shihan Magda De Sutter.

Info: 03/651 75 79 - www.jiujitsuschool-magdadesutter.be.


Meer nieuws

03-09-2021 Inbraak in woning Kerkedreef
08-08-2013 Auteur Frans Bellens overleden
01-11-2005 Scholen in Maria-ter-Heide organiseerden een herfstwandeling voor hun leerlingen

Nieuws zoekwoorden

  krantenwinkel     brechtsebaan     eenden     buurtbus     kapellei