Mikhof
Maria-ter-Heide
  Mikhof
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 26 april 1976 (48 jaar geleden)
Op de vijver komen massa's dode vissen boven drijven. De reden wordt gezocht in het feit dat men kalk in het water heeft gestort om het groen te verdelgen waardoor ook de vissen omkwamen.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 05:51 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Domeinbos De Inslag
  Domeinbos De Inslag
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Natuur in de buurt: Ruimte voor zoogdieren?

Heb je je ooit afgevraagd wat Brasschaat en onze Voorkempen allemaal te bieden heeft aan natuurschoon? Welke zoogdieren er allemaal in je achtertuin kunnen leven? Nu is er de kans om op al deze vragen een antwoord te krijgen.

Op vrijdagavond 8 november 2019 (19.30u) organiseert Natuurpunt Brasschaat een gratis fototentoonstelling "Natuur in de buurt: Ruimte voor zoogdieren?" in Brasschaat. Een fototentoonstelling waarin enkele interessante topics aan bod komen. Deze zijn onder meer het voorkomen van zoogdieren in de buurt, alsook wat "Natuurpunt Brasschaat" allemaal uitspookt in uw achtertuin. Wilde Dieren in Nood en Agentschap voor Natuur en Bos zal onder meer ook aanwezig zijn met een voordracht omtrent hun werking en de samenwerkingen die er gebeuren tussen de verenigingen.

Met andere woorden zeker de moeite om eens te komen luisteren. We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan deze verkenning van de plaatselijke natuur, maar graag even een seintje of u aanwezig zal zijn deze avond via geertsteels[AT]hotmail.com. De tentoonstelling vindt plaats in "Zaal De Polygoon - Kapellei 15 - 2930 Brasschaat".


Meer nieuws

02-11-2012 Een BIN in Mariaburg en Maria-ter-Heide
14-03-2005 Wijkvergadering in Maria-ter-Heide
31-12-2005 Samenvatting viering 175 jaar Brasschaat in beeld

Nieuws zoekwoorden

  sprookjespad     stickers afvalcontainer     watertoren     smoutebollen     krantenwinkel