Mickse hoeve
Maria-ter-Heide
  Mickse hoeve
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 28 maart 1981 (43 jaar geleden)
In de avondmis van 17uur komen de kandidaat-vormelingen hun naam opgeven voor het Vormsel. De kaartjes worden nadien op een mooi bord gehecht, vlak bij het hoofdaltaar.

De Raffachols geven hun lenteshow in de Kring ten voordele van de gepensioneerdenbond. Ze deden weer formidabel hun best maar iedereen had maar één wens: de volgend ...  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 14:01 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 14:14 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Torenpoort De Mik (beuk)
  Torenpoort De Mik (beuk)
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Nieuwe infrastructuur voor vakantiewerking en buitenschoolse kinderopvang voor Maria-ter-heide en Bethanie

De huidige locatie van de buitenschoolse kinderopvang in het Zandmannetje voor de kinderen van Maria-ter-heide en Bethanie (dienstencentrum Eikendreef) voldoet niet langer aan de kwaliteitseisen die de gemeente stelt aan een moderne kinderopvang. Een aantal maanden geleden stelde de gemeenteraad een architect aan om een oplossing te zoeken.

Het gemeentebestuur opteert voor een gezamenlijk gebruik door kinderheil en de buitenschoolse kinderopvang, waarbij voldaan wordt aan de normen van Kind & Gezin. Tussen het gebouwtje waar nu de pluswerking van Maria-ter-heide zijn werking heeft en het gebouw van het kinderheil, komt er een nieuw gebouw dat plaats biedt voor de opvang van 35 kinderen in de naschoolse opvang. Het concept biedt het voordeel dat hier ook vakantiewerking kan georganiseerd worden voor de wijken Maria-ter-heide en Bethanie, hetgeen nu niet bestaat voor deze wijken.

'Na overleg dat burgemeester de Kort en ikzelf onlangs voerden melde administrateur-generaal van Kind & Gezin, haalt Brasschaat dus een dubbele slag binnen', zegt schepen van financiën Bart Brughmans. 'De erkenning zal weinig problemen stellen. Hiermee geven we duidelijk aan dat het gemeentebestuur verder wil blijven investeren in buitenschoolse kinderopvang: voor dergelijke infrastructuur bestaat er vooralsnog geen subsidie vanuit de Vlaamse Gemeenschap of Kind & Gezin. Bovendien werd bij de nieuwbouw en de renovatie van het bestaande gedeelte zo'n groot mogelijk polyvalentie nagestreefd'.


Meer nieuws

03-11-2020 Heksenkring of elfenkring in park De Mik
02-12-2021 Groenten- en tuinafval niet opgehaald
13-01-2006 Keurslagers zetten verkoopsters in de bloemetjes

Nieuws zoekwoorden

  buurtbus     bibliotheek     wedstrijd     durentijdlei     brechtsebaan