Mickse hoeve
Maria-ter-Heide
  Mickse hoeve
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 26 april 1985 (39 jaar geleden)
In de bovenzaal van de Kring worden de prijzen uitgedeeld van de KWB-kaartwedstrijden, elke eerste vrijdagavond.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 09:31 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Jaarlijkse kermis - botsauto's
  Jaarlijkse kermis - botsauto's
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Nieuwe zomereik in Durentijdlei

Onlangs organiseerde de gemeente een informatievergadering in de Durentijdlei voor het rooien van de laanbomen. Reeds in 2002 deed de gemeente een voorstel om de laanbomen te rooien en er nieuwe heraan te planten. Toen stemden de bewoners van de straat echter unaniem tegen dit voorstel.

Sindsdien ging het bergaf met de bomen in de straat. De gemeente kreeg verschillende schadegevallen waarbij takken van bomen auto’s beschadigden. Daardoor heeft de verzekeringsmaatschappij laten weten niet meer tussen te komen bij een volgend schadegeval ten gevolge van de bomen. De bomen moeten dus nu gerooid worden.

Na een toelichting van de gemeente én een onafhankelijk boom- en groendeskundige gaat de meerderheid van de inwoners akkoord met het rooien van de bomen in de Durentijdlei tussen de Kerkedreef en de Sint-Jobsesteenweg. Een nieuwe boom zal worden heraangeplant, de zomereik.

Het rooien van de bomen gebeurt in de periode half augustus tot eind oktober. Tijdens het winterseizoen 2011-2012 worden de bomen terug heraangeplant. De bomen worden om de 8 à 9m geplant. Ook de bermen worden terug ingezaaid.

Mobiliteit in de straat

De inwoners maakten bovendien van de gelegenheid gebruik om ook de mobiliteit in hun straat aan te kaarten. Door de werken aan de ovonde op de Sint-Jobsesteenweg krijgen de inwoners van de straat meer en zwaar verkeer door hun straat.

De korpschef licht toe dat er inderdaad bij controles is vastgesteld dat er meer en zwaar verkeer door de straat komen maar dat de gemiddelde snelheid op 49km/uur ligt.

Bij controles gedurende 1 week werden verschillende vrachtwagens terug gestuurd en 5 PV’s werden opgesteld. Twee keer werden er effectieve snelheidscontroles uitgevoerd waarbij 1 voertuig geverbaliseerd werd.


Meer nieuws

12-02-2021 Verboden te schaatsen op de vijver in park De Mik
13-07-2011 Gemeente Brasschaat vanaf nu ook op Youtube
12-07-2005 Boete voor rijden zonder fietslicht

Nieuws zoekwoorden

  dienstencentrum     eenden     pfaff     de mik     bibliotheek