Parkvijver De Mik
Maria-ter-Heide
  Parkvijver De Mik
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 27 april 1979 (45 jaar geleden)
Rond 17uur ontdekt iemand uit de Brechtsebaan dat een paar jonge lui eigenaardig doen aan een achtergebouw. Wanneer de jonge gasten nadien blijkbaar proberen om de deur te forceren wordt de politie erbij gehaald. Toen de wetsdienaars met getrokken pistool aankwamen en de omtrek onderzochten waren de onbekenden al verdwenen. Op minder dan geen tijd ...  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 05:22 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zaterdag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Licht vliegwezen - Militair domein
  Licht vliegwezen - Militair domein
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Nieuws over het militair domein

De laatste tijd gonst het van de geruchten rond de toekomst van het militaire domein. We geven u kort de laatste officiële informatie van defensieminister Flahaut, In de volgende De Parkbode komen we hier uitgebreid op terug.

In het kader van de reorganisatie van het leger wordt het kwartier Marialei in Antwerpen gesloten. Het RCS (Radio Communication Service) dat momenteel gevestigd is in Antwerpen verhuist naar kwartier Brasschaat-West.

Tegen 2014 voorziet het herstructureringsplan de overkomst van het 2de artillerieregiment A en B (450 militairen) van Helchteren naar Brasschaat West. Er is sprake van een versnelde uitvoering, maar de vooropgestelde datum is nog niet gewijzigd. Voor alle duidelijkheid, het 2de regiment Veldartillerie bestaat momenteel uit vijf batterijen: de batterij Paracommando (Brasschaat), de C-batterij (Brasschaat), de A en B-batterij (Helchteren) en de Staf- en Dienstenbatterij (Helchteren). In het herstructurerinqsplan zullen alleen de C-batterij en de batterij Paracommando overblijven als operationele elementen, gestationeerd in Brasschaat. Helchteren sluit normaal gezien in 2014.

Tot einde 2004 lag de toekomst van het Brasschaatse vliegveld nog steeds ter studie, maar daar is ondertussen duidelijkheid gekomen. Het vliegveld van Brasschaat wordt gesloten. De opleiding van helikopterpiloten verhuist naar Frankrijk, de tactische formaties van de Agusta-helikopters worden gecentraliseerd naar Bierset.

De Luitenant Coppenskazerne en omliggende grond wordt aan de gemeente verkocht. Er zal een beperkte industriezone van gemaakt worden.


Meer nieuws

12-12-2022 Circus Circalissa (7de editie)
17-09-2006 Kinderboerderij Mikerf bestaat 15 jaar
08-12-2019 Auto rijdt tegen boom in Durentijdlei

Nieuws zoekwoorden

  brasschaat     de mik     buurtbus     rommelmarkt     paardenmolen