Parkvijver De Mik (sneeuw 2021)
Maria-ter-Heide
  Parkvijver De Mik (sneeuw 2021)
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 20 april 1984 (40 jaar geleden)
Rond 16u snorren de brandweerwagens door het dorp om een brand te blussen aan de munitiedepot in het kamp. Daarna moeten ze nog uitrukken voor een brandje naast de Sint-Jobsesteenweg.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 14:23 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zaterdag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Standbeeld Alphonse della Faille
  Standbeeld Alphonse della Faille
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Opening zaal De Kring

Zaal De Kring - De PolygoonDonderdag 27 september 2018 opent het gemeentebestuur van Brasschaat zaal De Kring in Maria-ter-Heide na maanden renovatiewerk.

De zaal kreeg een grondige opknapbeurt en aan de voorkant (Kapellei) werden nieuwe sociale flats gebouwd. Daarachter werd een mooie ontmoetingsruimte ontwikkeld waar mensen elkaar mensen elkaar kunnen ontmoeten, waar feestjes, cursussen, lezingen, ... kunnen gegeven worden.

De theaterzaal werd uitgebouwd en opgewaardeerd en in zijn volle glorie hersteld. Het beloofd een toffe ontmoetingsplaats te worden voor de plaatselijke verenigingen, theatergezelschappen en familiefeestjes. Zaal De Kring zal zoals in het verleden weer zijn plaats in Maria-ter-Heide innemen.

De geschiedenis van De Kring gaat terug tot in 1922 toen de vzw Belgische Soldatenkring van Brasschaat-Polygoon een eigendom kocht in de Kapellei, de gebouwen afbrak en er een theater/bioscoopzaal bouwde. Tot in 1974 genoten tal van soldaten er van films. In datzelfde jaar werd het gebouw voor een bedrag van 1,9 miljoen BEF (47 100 euro) aangekocht door industrieel Charles François Loos en geschonken aan de parochie. Veertig jaar lang was De Kring de thuis van verschillende en vonden er talloze feesten plaats.

Eind september 2014 kocht de gemeente Brasschaat de zaal op van het bisdom. Door de aankoop van dit pand zorgde de gemeente ervoor dat dit Brasschaatse erfgoed bewaard zal blijven.


Meer nieuws

24-04-2021 Rookhinder in Maria-ter-Heide door brand op militair domein
23-01-2006 Tram 3 door Brasschaat nog niet voor morgen
Brasschaatse wijken spelen petanque

Nieuws zoekwoorden

  vogelgriep     stickers afvalcontainer     de polygoon     torenpoort     krantenwinkel