Flying Festival 2019
Maria-ter-Heide
  Flying Festival 2019
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 19 april 1987 (37 jaar geleden)
Een zonnige maar frisse Paasdag. Heel veel volk in de kerk en veel deugd aan de inzet van het koor en de groep acolieten voor de diensten.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 04:56 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Schildpadden - De Mik
  Schildpadden - De Mik
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Ruimtelijke uitvoeringsplan Wipstraat

Het gemeentebestuur wil een bestemming voor de gemeentegronden tussen de Wipstraat en de Korenlaan. Vorig jaar heeft de gemeenteraad goedkeuring gehecht aan de medewerking van de intercommunale Igean om een ruimtelijk uitvoeringsplan op te maken. Thans werd dit plan voorlopig goedgekeurd.

De wipvereniging krijgt een volwaar dige plek in dit gebied. Er wordt een nieuwe zone voor de bouw van een clubhuis voorzien. Dat kan ook door de wijkvereniging gebruikt worden. Verder wordt er een grote open ruimte voorzien. Die biedt niet alleen plaats aan de jeugd, er kan ook een feesttent op geplaatst worden.
Tussen de Wipstraat en de Korenlaan wordt in het nieuwe plan een ver binding voorzien voor voetgangers en fietsers. Langs het pad komt een bomenrij. Het natuurlijk opgegroeid bosje zal behouden blijven, wel zal de Amerikaanse vogelkers verwijderd worden.

De oude beukenhaag, aan de achterzijde van de woningen van de Molenheide, zal behouden blijven. Het regenwater zal afgeleid worden naar de Heislagsebeek. Aan de zijde van de Wipstraat wordt de mogelijkheid voorzien tot het bouwen van acht tot negen middenklassewoningen. De twee bestaande woningen kunnen behouden blijven.


Meer nieuws

10-08-2022 OLO-Rotonde Classic voor G-Sporters
01-03-2006 Afscherm- of ophokplicht in heel België
07-01-2022 Mini-museum Den Toren extra open

Nieuws zoekwoorden

  vogelgriep     kapellei     ziekenzorg     krantenwinkel     parkvijver