Mickse hoeve
Maria-ter-Heide
  Mickse hoeve
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 29 maart 1977 (47 jaar geleden)
De vrouwen kuisen de kerk extra netjes en proper. Spinnenwebben worden weggenomen, stoelen worden afgewassen en de tapijten uitgezogen. De leden van de beheerraad van de Kring bespreken de verdere uitbouw van het parochiecentrum. De kern van Ziekenzorg geeft aan gebrekkige oudere mensen de kans te gaan winkelen in een winkelcentrum.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 08:46 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Meerkoeten in de Inslag
  Meerkoeten in de Inslag
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Tentoonstelling familie de Baillet-Latour. Brasschaat en Spelen

De Gemeente Brasschaat organiseert in het kader van haar 175-jarig bestaan een unieke tentoonstelling over de geschiedenis van de familie de Baillet-Latour.

Deze boeiende familie die vandaag wat vergeten is door de geschiedenis telde in haar rangen diverse personen met internationale faam en uitstraling. Henry de Baillet-Latour werd de tweede voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, zijn vader Ferdinand bekleedde na het burgemeesterschap van Brasschaat ook het ambt van Antwerps provinciegouverneur. Theodor de Baillet von Latour was minister van de Oostenrijkse keizer, Jean-Baptiste de Baillet werd kortstondig burgemeester van Antwerpen. Diverse andere de Baillets maakten carrière in de politiek, het leger, de administratie en de diplomatie.

De tentoonstelling belicht het leven van de familie op het kasteeldomein te Brasschaat en schetst de loopbaan van zeven belangrijke figuren uit de 18de, 19de en 20ste eeuw.

Aan de hand van nooit getoond fotomateriaal, authentieke objecten uit diverse nationale en internationale collecties en musea en unieke documenten wordt het leven van de familie de Baillet-Latour geschetst. Een belangrijk luik van de tentoonstelling wordt gewijd aan het omstreden IOC-voorzitterschap van Henry de Baillet-Latour.

Bij de tentoonstelling verschijnt het boek: Familie de Baillet-Latour. Van Bourgondië tot Brasschaat. 96 blz. in kleur, rijk geillustreerd, prijs: €25. Auteur is historicus Francis Dierckxsens.

Praktisch:
Familie de Baillet-Latour. Brasschaat en Spelen.
Sint-Jozefskapel, Augustijnslei 76 in Brasschaat
13 oktober tem. 6 november 2005
ma-vrij: 13.30-17 uur
za-zo: 11-18 uur
Toegang gratis

Meer info: Koen Palinckx, cultuurbeleidscoördinator of bel naar 0475 499 228 of mail naar koen.palinckx@brasschaat.be


Meer nieuws

29-03-2022 Gratis uw lengte in chipolataworstjes
15-09-2011 Vertrek Brasschaatse militairen naar Afghanistan
06-04-2011 Maria-ter-heide is fier op haar prachtig gerestaureerde kunstkapel

Nieuws zoekwoorden

  buurtbus     torenpoort     inslag     pfaff     ophokplicht