Skyline Maria-ter-Heide (achtergrond Antwerpen & haven)
Maria-ter-Heide
  Skyline Maria-ter-Heide (achtergrond Antwerpen & haven)
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 29 maart 1981 (43 jaar geleden)
In de jeugdclub gaat de infodag door over e problemen in Zuid-Amerika.

Deze nacht begon het zomeruur. Leon Mattheeussen die in de mis van 10.30u met de schaal moest gaan, had vergeten zijn horloge aan te passen en kwam een uur te laat.

De Raffachols ontvangen de mensen voor hun 2de opvoering.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 14:45 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 14:14 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Standbeeld Alphonse della Faille
  Standbeeld Alphonse della Faille
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Tram 3 door Brasschaat nog niet voor morgen

Het gemeentebestuur wil de druk van doorgaand verkeer op de Bredabaan verminderen door efficiënt openbaar vervoer. Tram 3 tot in Maria-ter-Heide is daarbij steeds het streefdoel geweest.

Verschillende gemeentediensten hebben de laatste jaren in stilte heel wat studies verricht en plannen getekend om een tramlijn tot in Maria-ter-Heide mogelijk te maken. Maar zo’n project moet gedragen worden door heel wat partijen, zoals De Lijn en betrokken ministers. Het ontwerp, zoals het nu voorligt, wordt alleszins heel positief onthaald.

Maar voor het bestuur ermee naar buiten wil treden, moet er eerst zekerheid zijn over financiering, timing en coördinatie van de werken. Brasschaat wil niet in dezelfde situatie verzeilen zoals Mortsel (heraanleg Statiestraat) of Merksem (heraanleg Bredabaan). Door plannen, contracten en afspraken zo grondig mogelijk voor te bereiden, wil het bestuur de overlast die deze ingrijpende werken ongetwijfeld met zich meebrengen tot een minimum beperken.
Het is jammer dat de financieringsplannen vroegtijdig in de pers terechtkwamen. Nu worden de ontwerpplannen al beoordeeld of veroordeeld alvorens ze gekend zijn.

Bewoners worden tijdig geïnformeerd
Van zodra het bestuur een duidelijk totaalbeeld heeft over de werken, wordt het project voorgelegd aan de gemeenteraad, aan betrokken adviesraden en zeker ook aan de inwoners en handelaars. Zij zullen tijdig worden geïnformeerd via het gemeentelijk informatieblad De Parkbode, info- en inspraakvergaderingen. De werken kunnen ten allervroegste starten in 2009: tram 3 is dus nog echt niet voor morgen!
Binnenkort start de gemeente al wel met een tweede buurtbus die de wijken Driehoek en Vriesdonk bedient. De succesvolle eerste buurtbus rijdt al enkele jaren van Maria-ter-Heide, over Bethanie, Centrum en Kaart naar Mariaburg.


Meer nieuws

20-04-2023 Brechtsebaan en Kerkedreef terug open voor verkeer
20-06-2021 Geen mondmaskerplicht meer op Bredabaan
26-01-2021 Openbare werken in de Kerkedreef

Nieuws zoekwoorden

  bibliotheek     parkvijver     rommelmarkt     kerk     torenpoort