Torenpoort van De Mik
Maria-ter-Heide
  Torenpoort van De Mik
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 21 mei 1974 (50 jaar geleden)
Een afgevaardigde van de ATEA beklimt de palen van de verkeerslichten en wast ze proper.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  Er rijdt geen bus meer richting Antwerpen. De volgende rit is in de ochtend (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is morgen om 08.32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Reiger in park De Mik
  Walter De Vos
  Reiger in park De Mik
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Unieke loopbaan van 2 of 4km Campus Coppens

Een unieke loopbaan voor iedereen loopbaan heeft in Brasschaat sinds 14 maart 2024 een dubbele betekenis. Deze loopbaan helpt je carrière niet vooruit, wel je conditie. Het is een mooie, uitgestippelde route om tijdens of tussen de werkuren door te joggen of te wandelen. De focus van de loopbanen ligt in eerste instantie op bedrijven, maar ze zijn evengoed toegankelijk voor het brede publiek.

De allereerste loopbaan van Brasschaat bevindt zich op bedrijventerrein Campus Coppens in wijk Maria-ter-Heide. Het is het resultaat van een mooie samenwerking tussen Campus Coppens vzw, de gemeente en Sport Vlaanderen.

Door met verschillende lussen te werken is Loopbaan Campus Coppens perfect voor zowel ervaren lopers als recreatieve wandelaars. We promoten zo niet alleen sportieve werkpauzes, maar ook actieve wandelvergaderingen. “Voor ieder wat wils”, glimlacht schepen van sport Adinda Van Gerven. “We bieden onze inwoners al een waaier aan sportmogelijkheden aan, nu zetten we onze bedrijven in beweging. We investeren niet alleen in de gezondheid en het welzijn van de werknemers, maar ook in het succes van de organisatie”.

Een tweetal kilometer verderop, bij Salons De Groene Jager, staat een tweede startbord. Het is de ideale startlocatie voor nog een loopbaan van 3 kilometer. Hier worden immers vele vergaderingen en bedrijfsworkshops georganiseerd. Onderweg kan je aansluiten op de lussen van Campus Coppens. “We slagen erin om steeds meer bedrijven te overtuigen van het belang van fitte en gezonde werknemers. Geen enkele plek leent zich er beter toe om zitgedrag te doorbreken dan de werkplek", geeft de Vlaamse minister van Sport nog mee.


Meer nieuws

05-04-2022 Diefstal op een werf in de Miksebaan
27-01-2020 Kappingen van bomen in domeinbos De Inslag
17-03-2020 Oproep van Stoffenheide: Maak mondmaskers

Nieuws zoekwoorden

  de polygoon     paardenmolen     durentijdlei     ziekenzorg     kerk