Skyline boven Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Skyline boven Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 28 maart 1981 (43 jaar geleden)
In de avondmis van 17uur komen de kandidaat-vormelingen hun naam opgeven voor het Vormsel. De kaartjes worden nadien op een mooi bord gehecht, vlak bij het hoofdaltaar.

De Raffachols geven hun lenteshow in de Kring ten voordele van de gepensioneerdenbond. Ze deden weer formidabel hun best maar iedereen had maar één wens: de volgend ...  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 22:40 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is morgen om 08.32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Site Gunfire - 75 jaar bevrijding
  Site Gunfire - 75 jaar bevrijding
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Voorstelling: 23-24 Don Bosco

"23-24 Don Bosco"...Wij zijn de scouts en gidsengroep van Maria-ter-Heide, een groep van 80 leden tussen 6 en 18 jaar, 15 leiding en de groepsaalmoezenier. De bende is onderverdeeld in verschillende takken (=leeftijdsgroepen):
* Kapoenen (6-7 jaar)
* Welpen/kabouters (8-11 jaar)
* Jongverkenners (12-14 jaar)
* Jonggidsen (12-14 jaar)
* Verkenners (15-17 jaar)
* Leiding (vanaf 18 jaar)

Onze takken houden elke zondag hun vergadering aan het lokaal, gelegen in de Halenlei (kamp). Buiten de vergaderingen gaat elke tak éénmaal per jaar op weekend en wordt het scoutsjaar afgesloten met het kamp.

De werking van scouting steunt op 5 basispijlers:
* Engagement
* Zelfwerkzaamheid
* Ploegwerk
* Medebeheer
* Dienst
Deze basispijlers vormen fundamenten van de verschillende takwerkingen, die deze concreet realiseren aan de hand van verschillende werkvormen, aangepast aan de leeftijd, de leefwereld en de interesse van hun leden.

Op regelmatige tijdstippen houden de leidingen van een tak de takraad. Hier besprekenze het reilen en zeilen van hun tak en de takwerking.

Vermits alle takken éénzelfde doel nastreven en er een doorlopende rode draad (5 basispijlers) in terug te vinden is, bestaat er naast de takwerking de groepswerking. Hiervoor komt de voltallige leiding elke eerste vrijdagavond samen op de groepsraad. Hier worden alle beslissingen genomen die de hele groep aangaan zodat de "23-24 Don Bosco" een groep vormt en niet een verzameling van los van mekaar werkende takken.

Elk jaar worden er een paar groepsactiviteiten georganiseerd. Het nieuwe scoutsjaar werd gestart met een opening (misviering, overgang van tak naar tak en de spelnamiddag). In november was er een reuze dropping van jong en oud en het jaar werd afgesloten met een mosselsouper.

In het nieuwe jaar 1989 komt er een dia-avond waar elke tak de foto's en dia's vertoont van de voorbije kampen en dan de kaartavond. In juni wordt een reuze groepsactiviteit gepland.
Naast de scouts- en gidsengroep bestaat er nog een oudervereniging de VZW Heikant. Zij behartigt de financiëe en de materiële belangen van de ganse groep. In 1989 vieren zij hun 10 jarig bestaan. Om een goede werking te bekomen is een degelijke leidingsploeg nodig.


Meer nieuws

09-04-2006 Nieuwe infrastructuur voor vakantiewerking en buitenschoolse kinderopvang voor Maria-ter-heide en Bethanie
30-09-2019 Natuurwandeling door het Klein Schietveld: Herstkleuren en zaden
03-10-2005 Zonsverduistering op maandag 3 oktober 2005

Nieuws zoekwoorden

  ophokplicht     kerkedreef     brasschaat     torenpoort     wielerwedstrijd