Skyline boven Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Skyline boven Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 29 maart 1981 (43 jaar geleden)
In de jeugdclub gaat de infodag door over e problemen in Zuid-Amerika.

Deze nacht begon het zomeruur. Leon Mattheeussen die in de mis van 10.30u met de schaal moest gaan, had vergeten zijn horloge aan te passen en kwam een uur te laat.

De Raffachols ontvangen de mensen voor hun 2de opvoering.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 08:31 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Site Gunfire - Alloutte
  Site Gunfire - Alloutte
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Vraag en antwoord (Parkbode): Miksebaan en Brechtsebaan

Gedeelte Miksebaan alleen voor plaatselijk verkeer?
Bewoner: Kan de gemeente geen maatregelen nemen tegen het sluipverkeer langs de Miksebaan tussen de Sint-Jobsesteenweg en het Centrum. Vooral 's morgens en 's avonds wordt het gedeelte met de verkeersdrempels veel gebruikt. De rijbaan is smal en het drukke verkeer is hinderlijk voor de talloze fietsers.

Gemeentebestuur Brasschaat: Het gemeentebestuur denkt eraan om het gedeelte van i de Miksebaan tussen de Pauwelslei en de Sint-Jobsesteenweg te verbieden voor doorgaand verkeer. Alleen plaatselijk verkeer en fietsers zouden dit stuk nog kunnen gebruiken.

Parkeren vooraan in Brechtsebaan
Bewoner: De hoek van de Brechtsebaan met de Berrelei werd ingezaaid. Mag hier dan niet meer geparkeerd worden? Er is hier al zo weinig parkeermogelijkheid.

Gemeentebestuur Brasschaat: Het is onze betrachting om zoveel mogelijk groene bermen te hebben langs onze straten. Brasschaat zou een minder groen uitzicht hebben als we van de bermen parkeerstroken zouden maken. Zo ook in de Berrelei. Op het gedeelte dat opnieuw werd ingezaaid werd ten onrechte steeds geparkeerd. We hebben dit willen veranderen, overigens ook op vraag van de bewoner. Er worden alvast bijkomende parkeerplaatsen gecreeerd langs de Berrelei en aan de leerkrachten werd gevraagd voortaan te parkeren op de parking van de naastgelegen tennisterreinen. Indien er zich nog parkeerproblemen zouden voordoen, onderzoeken we de mogelijkheid gebruik te maken van de ruime parking langs de De Beelenlei; mogelijk kunnen we een 200 meter lang verbindingspaadje aanleggen tussen deze parking en de school.


Meer nieuws

14-07-2007 Rechtszekerheid voor twee bestaande horecazaken te Brasschaat
16-08-2007 TV-kijkers willen de uitdagingen in het echt zien
14-02-2008 Shamen Seed Company veroordeeld

Nieuws zoekwoorden

  deelfietsen     kapellei     inslag     brasschaat     torenpoort