Torenpoort De Mik (sneeuw 2021)
Maria-ter-Heide
  Torenpoort De Mik (sneeuw 2021)
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 27 juli 1977 (47 jaar geleden)
De gepensioneerden brengen een bezoek aan de Vlaamse Ardennen en een paar grote instellingen.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 05:22 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zaterdag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Site Gunfire - 75 jaar bevrijding
  Site Gunfire - 75 jaar bevrijding
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Wandelaar spot korenslang in park De Mik

Rond 15uur vanmiddag spotte een alerte wandelaar een wel heel speciaal dier in park De Mik. Op het wandelpad vlak achter de torenpoort en naast de hofgracht kroop een slang. De slang (licht van kleur met gele vlekken en een lengte van 60cm) zette zich in een agressieve houding naar de wandelaar waarna de wandelaar voldoende afstand nam. Uiteindelijk werden de nodige instantie's ingelicht en de politie kon de slang vangen.

Momenteel wordt het dier opgevangen in het VogelOpvangCentrum Brasschaat-Kapellen. Hoe het dier in park De Mik terecht gekomen is, is niet bekend. Maar net zoals de vele roodwangschildpadden die in de vijver zitten, zal ook deze slang vermoedelijk daar illegaal gedumpt zijn. Deze soort slangen, de korenslang of de rode rattenslang, kunnen bij deze temperaturen buiten niet overleven. Van nature komen ze vooral voor in subtropische bossen in de Verenigde Staten. Maar in België worden ze vooral als huisdier in terrariums gehouden.

Ter info: Een andere soort slang, de adder, komt hier in de buurt wel voor. In het Groot Schietveld leven er duizenden, maar de adder is vooral bruinachtig van kleur.

Korenslang in park De Mik.

Korenslang in park De Mik.


Meer nieuws

08-10-2020 Ecocycloroute Brasschaat 30km
18-06-2020 100ste verjaardag voor Lodewijk Van Den Bergh (Aster Berkhof)
23-05-2012 Luitenant Coppenskazerne: Hoe begon het en waar gaat het naartoe?

Nieuws zoekwoorden

  inslag     ophokplicht     glasbak     wielerwedstrijd     wedstrijd