Mickse hoeve
Maria-ter-Heide
  Mickse hoeve
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 16 april 1967 (57 jaar geleden)
Grote drukte op de Bredabaan naar aanleiding van de voetbalwedstrijd België-Nederland. Spijtig dat de verkeerslichten nog niet werken op het Zegeplein want het was een hele onderneming om over te steken.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 08:31 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Licht vliegwezen - Militair domein
  Licht vliegwezen - Militair domein
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Wat gebeurt met onze militairen?

De artilleriecomponent van de landmacht bevindt zich reeds sinds 1820 in Brasschaat en werd opgericht bij KB van Koning Willem I der Nederlanden. De landmacht is dus onlosmakelijk maatschappelijk verbonden met de plaatselijke gemeenschap, zowel op cultureel als economisch vlak. Een terugval met 300 aanwezige militairen zal dus een enorme impact hebben op de plaatselijke middenstand en het culturele leven van de gemeente.

Hel terugplooien van deze component is vanuit de nieuwe opdrachten die het Leger in de 21ste eeuw krijgt weliswaar te begrijpen, maar als bestuur hopen wij dat toch niet voorbij gegaan wordt aan de historische verbondenheid met Brasschaat. Ons bestuur staat eerder in tegenstand met het voorgenomen initiatief. Enerzijds wil zij ten alien prijze deze historische verbondenheid bewaren. Dit omwille van de voortreffelijke wijze waarop de militaire overheid zich heeft gekweten van haar taak als natuurbeheerder van het uitgestrekte natuurgebied waarover zij beschikt.

Anderzijds kan zij wel begrijpen dat in deze tijden een heroriëntatie van de opdrachten nodig is uit synergetisch oogpunt. Zo zou onder meer het domein ook kunnen worden ingeschakeld voor oefeningen van de component in het kader van haar humanitaire en vredesoperaties. Ideaal zou zijn dat alleen de gebouwen van kwartier Oost worden verlaten; de activiteiten van de CEM-militairen blijven er evenwel gewoon doorgaan.


Meer nieuws

03-05-2012 Verslag wijkvergadering Maria-ter-Heide 16 april 2012
15-04-2022 Groot bezoek bij ACTA
17-02-2022 Opgelet voor storm Eunice

Nieuws zoekwoorden

  rommelmarkt     paardenmolen     buurtbus     zegeplein     de polygoon