Torenspits kerk Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Torenspits kerk Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 19 april 1985 (39 jaar geleden)
Tegen de avond wordt een affiche aan de kerkdeur opgehangen waarin een grote geldsom wordt beloofd aan wie de Paus vermoordt. Misschien een grap, misschien invloed vanuit Nederland waarin dergelijke affichen ook werden verspreid, maar de politie en de rijks wacht tilt er ernstig aan. De affiche wordt zelfs door Belga in het nieuws verspreid: tot in ...  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  Er rijdt geen bus meer richting Antwerpen. De volgende rit is in de ochtend (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is morgen om 08.32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Zwaluwen in de kinderboerderij
  Walter De Vos
  Zwaluwen in de kinderboerderij
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Wipstraat en de wip

Tijdens de wijkvergadering in wijk Maria-ter-Heide bracht het college van burgemeester en schepenen de open ruimte rond de wip langs de Wipstraat ter sprake. Bepaalde delen van dit gemeentelijk terrein worden al jaren ingepalmd door omwonenden. Op deze delen zouden mogelijk enkele woningen kunnen komen. De rest van het terrein zou onaangeroerd blijven.

In het kader van verder overleg met de buurtbewoners werd het buurtcomité van de Wipstraat ontvangen. Dat was verontwaardigd over de toekomstplannen. Het wilde de terreinen van de wip als enige open ruimte, alsook de wip zelf behouden. Het vroeg om rekening te houden om bij wijkfeesten een feesttent te kunnen plaatsen.

Het college heeft ondertussen reeds de opdracht gegeven om het bestaande bijzonder plan van aanleg (BPA) - waarin wordt vastgesteld wat, waar en hoe er mag gebouwd worden en welke bestemming de gronden mogen hebben - te herzien. Immers in het bestaande BPA was nog voorzien dat het volledige terrein kon bebouwd worden, met halfopen bebouwing langs de Wipstraat en open bebouwing langs de Korenlaan. Er was in dit plan geen plaats voor de wip, evenmin ruimte voor een verbindingspad voor voetgangers en fietsers. Ook de aanleg van een groene ruimte was er niet in voorzien.

In het nieuwe BPA wil het college volgende elementen voorzien. De wip vereniging krijgt een volwaardige plek in dit gebied. Er wordt een nieuwe zone voor de bouw van een clubhuis voorzien. Dat kan ook door de wijkvereniging gebruikt worden. Verder wordt er een grote open ruimte voorzien. Die biedt niet alleen plaats aan de jeugd, er kan ook een feesttent op geplaatst worden. Tussen de Wipstraat en de Korenlaan wordt in het nieuwe plan een verbinding voorzien voor voetgangers en fietsers. Langs het pad komt een bomenrij. Het natuurlijk opgegroeid bosje zal behouden blijven, wel zal de Amerikaanse vogelkers verwijderd worden. De oude beukenhaag, aan de achterzijde van de woningen van de Molenheide, zal behouden blijven. Het regenwater zal afgeleid worden naar de Heislagsebeek. Aan de zijde van de Wipstraat wordt de mogelijkheid voorzien tot het bouwen van acht tot negen middenklassewoningen. De twee bestaande woningen kunnen behouden blijven.

Door de herziening van het BPA zal men rechtszekerheid geven aan het behoud van de wip en het ontwikkelen van het buurtpark. Tevens wordt de zijde van de Wipstraat stedenbouwkundig afgewerkt met de bouw van de woningen met groene voortuinstroken.


Meer nieuws

23-05-2012 Luitenant Coppenskazerne: Hoe begon het en waar gaat het naartoe?
19-04-2006 Verandering locatie Kind & Gezin Maria-ter-Heide
28-11-2005 Vacature voor keukenhulp in Sanatorium De Mick

Nieuws zoekwoorden

  smoutebollen     durentijdlei     ophokplicht     krantenwinkel     ziekenzorg