Skyline boven Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Skyline boven Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 8 mei 1975 (49 jaar geleden)
Een autovoerder rijdt de schutsels bij het begin van de werken aan de Essensteenweg stuk en ook zijn wagen.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 15:18 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 14:14 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Torenpoort van De Mik
  Walter De Vos
  Torenpoort van De Mik
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Zegeplein wordt een echt dorpsplein

Het Zegeplein wordt eind jaar opnieuw ingericht als een echt dorpsplein. De huidige parkeerplaatsen en de weg er rond zullen plaats moeten maken voor een plein met veel groen. Momenteel komen vier drukke straten bij elkaar op het Zegeplein nl. Kerkedreef, Brechtsebaan, Bredabaan en Kapellei wat voor de fietsers en voetgangers tot gevaarlijke situaties kan leiden.

De garages van de bewoners rondom het plein zullen nog wel toegankelijk blijven. Ook zullen er nog 25 parkeerplaatsen in de buurt blijven. De Bredaban zal ter hoogte van het Zegeplein ook versmalt worden zodat er meer groen zal zijn. Op de Bredabaan zal daar nog steeds in beide richtingen gereden kunnen worden zonder hindernis.

Ook zullen de verkeerslichten en de zebrapaden op andere plaatsen komen zodat de veiligheid voor zowel de voetgangers, fietsers en automobilisten optimaal is. De totale kostprijs bedraagt 13 miljoen frank, waarvan de gemeente Brasschaat 8,6 miljoen frank zal betalen. De overige 4,4 miljoen frank zal het Vlaams Gewest voor haar rekening nemen. De werken zullen afgerond zijn in 1994.


Meer nieuws

23-09-2020 Nieuw asfalt Bredabaan
17-07-2005 Brasschaat vlagt 'Viering 175 jaar Brasschaat' in op dorpsdag
15-06-2018 Brasschaat helt sterk af

Nieuws zoekwoorden

  sprookjespad     brasschaat     inslag     zegeplein     buurtbus