Skyline boven Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Skyline boven Maria-ter-Heide
           

Nieuws van vroeger

 9 juni 1979 (44 jaar geleden)
In de meisjesschool gaat het schoolfeest door. De kleuters beelden een mooi sprookje uit en de grotere zorgen voor een turndemonstratie. Dankzij het milde zomerweer kan het geheel doorgaan op de koer van de speelplaats. Na het feest is er gelegenheid om de tent te bezoeken en iets te drinken.  lees meer nieuws van vroeger

Kalender

 11-06-2023 De Polygoon: Abraham zonde ...
 15-06-2023 Infosessie Argenta: Slim s ...
 24-06-2023 Polygon Zomert

Openbaar vervoer

  De volgende bus 445 richting Antwerpen is om 16:19 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is maandag om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Domeinbos De Inslag
  Domeinbos De Inslag
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Sluipverkeer Miksebaan

Vorig jaar werd er tijdelijk door middel van een proefopstelling éénrichtingsverkeer ingevoerd op de miksebaan tussen de kerkedreef en de sint-jobsesteenweg. Dit had een positief effect op het sluipverkeer op de Miksebaan. Echter een deel van het verkeer verplaatste zich opnieuw via de Bevrijdingslei en de Durentijdlei opnieuw naar de Miksebaan. Na protest van de bewoners hier werd dan ook beslist om terug in beide richting doorgaand verkeer in te voeren.

Voor deze situatie werd reeds op voorhand verwittigd... Het was dan ook maar een halve maatregel!

Regelmatig blijft de situatie echter wrevel oproepen bij bewoners en blijven er zich vaak in de ochtend ook lange files vormen op de Miksebaan en dit vanaf de Leeuweriklaan / Eksterlaan tot aan de kerk.

Daarom enkele nieuwe voorstellen:

a) Enkelrichting op de Miksebaan tussen Sint-Jobsesteenweg en waterzuiveringsstation Pidpa (ingang van het bos)
b) Enkel richting op de Miksebaan tussen Kerkedreef en Sint-Jobsesteenweg en de Kerkedreef tussen Miksebaan en ingang Mik (Mikhof)
c) Enkelrichting op de Miksebaan tussen Kerkedreef en waterzuiveringsstation Pidpa (ingang van het bos)

Graag jullie ideëen hieromtrent!
Enkelrichting maken van de Miksebaan was geen goede oplossing. Het verkeer verminderde misschien wel in de Miksebaan maar er was een toeloop van verkeer in de Brechtsebaan-Bredabaan. Tevens is deze route voor veel mensen veel langer.

Mijn mening: Houden zo, 2-richtingsvekeer in de Miksebaan.
Ik geef Wendy gelijk, 1-richting maken gaf veel chaos in mijn straat (brechtsebaan). Tweezichting houden lijkt me beter.
Hier ook bewoner van de Brechtsebaan en ben dus voorstander van 2-richtingsverkeer Miksebaan.
Grtjs
Ik vind het vreemd dat u het over "sluipverkeer" heeft. Sluipverkeer is het gebruiken van kleine wegen en wegeltjes om grote verkeersassen te vermijden. De miksebaan is 1 van de 2 grote Noord-zuid assen in de gemeente (en dit vermoedelijk al 2000 jaar, nog voor er sprake was van een bredabaan). Het verkeer hoort hier, enig alternatief zijn idd de woonwijken van MTH. Alleen zouden extra maatregelen tijdens de paddentrek welkom zijn. Elk jaar erg zielig, die 100-en platte of halfplatte, nog levend diertjes voor de deur...
Het gebrek aan visie en krachtdadigheid van de politici is echt schrijnend. De Miksebaan loopt door kwestbaar natuur - en recreatie gebied, toch laat men er gewoon alle verkeer doorrijden in beide richtingen. De weg wordt tijdens de spits zelfs als sluipweg gebruikt als alternatief voor de E19 en dat wordt allemaal maar toegelaten door de gemeente. Je kan je afvragen welk nut de talloze drempels hebben die de gemeente er heeft aangelegd. Als je het probleem wil aanpakken, dan sluit je de weg af of maak je er enkele richting van. Dat noemt men een krachtdadig beleid met visie. De huidige, halfslachtige maatregelen zijn noch mossel nog vis en zijn tekenend voor het gebrek aan politieke moed en visie waarin de Belgische politici zo uitblinken. Ze zijn als de dood om minder populaire maatregelen te nemen.