Torenpoort van De Mik
Maria-ter-Heide
  Torenpoort van De Mik
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 25 april 1982 (42 jaar geleden)
Bij de Jiu-Jitsu is er opendeur en kan iedereen meedoen aan enkele oefeningen door de leerlingen voorgesteld.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 15:01 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 14:14 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Standbeeld dienstencentrum
  Standbeeld dienstencentrum
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Beheer E-10 plas bij gemeente

De gemeente beheert thans de E 10-plas. Brasschaat wil hier een gebied voor passieve recreatie. Geen motoren, geen geluidsinstallaties maar ook zwemmen is, om veiligheidsredenen, uit den boze.Het beheer van de E 10-plas is overgedragen aan de gemeente. Tot voor kort was het gebied eigendom van de Vlaamse Gemeenschap die het liet beheren door nv De Scheepvaart.

De waterplas die zich uitstrekt over zowel Brasschaat als Schoten is door de jaren heen een trekpleister geworden voor allerlei vormen van ontspanning. Geruime tijd beheerde het agentschap voor de Bevordering van de lichamelijke ontwikkeling, de sport en de openluchtrecreatie (Bloso) de plas en werden er cursussen zeilen en surfen georganiseerd. Bloso sloot, daarna was het stil. Met de overname van het gebied door de gemeente zou er een einde moeten komen aan de onduidelijkheid die sinds het weggaan van Bloso heerste. Alleen passieve recreatie kan: wandelen, picknicken, zonnebaden. Dus geen motoren en geen geluidsinstallaties. Zwemmen kan ook niet. Dat heeft te maken met het verdrinkingsgevaar. De plas is op sommige plaatsen zeer diep en het water kent grote temperatuurverschillen.

Laten we de omgeving netjes houden: neem na een picknick of een zonnebad uw afval mee naar huis. Als u dan nog eens terugkomt, moet u niet tussen de rommel lopen of zitten. Kan ook niet: barbecue, vuur maken en dat soort dingen.


Meer nieuws

06-11-2020 Voldoende afstand houden van de zwarte zwanen
10-10-2022 Houwitser met rode verf beklad
13-06-2008 Kerkedreef krijgt nu toch paddentunnels

Nieuws zoekwoorden

  stickers afvalcontainer     watertoren     paardenmolen     de mik     wedstrijd