Torenpoort De Mik (sneeuw 2021)
Maria-ter-Heide
  Torenpoort De Mik (sneeuw 2021)
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 28 maart 1981 (43 jaar geleden)
In de avondmis van 17uur komen de kandidaat-vormelingen hun naam opgeven voor het Vormsel. De kaartjes worden nadien op een mooi bord gehecht, vlak bij het hoofdaltaar.

De Raffachols geven hun lenteshow in de Kring ten voordele van de gepensioneerdenbond. Ze deden weer formidabel hun best maar iedereen had maar één wens: de volgend ...  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 09:01 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Torenpoort De Mik (beuk)
  Torenpoort De Mik (beuk)
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Bekendste kippen ter wereld gedood door vos

Om en rond de bossen van domein De Inslag en park De Mik in Maria-ter-Heide zijn je kippen en ganzen niet meer veilig voor de vos. Als je graag een vers eitje lust en dat in je eigen tuin van je eigen kippen wilt rapen, dan zal je uiterst bedachtzaam te werk moeten gaan om je kippen te beschermen.

In de Kerkedreef zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag (21 maart 2010) 13 kippen en 2 hanen ten prooi gevallen aan de vossen in de buurt. De meeste kippen werden voor dood achtergelaten in hun ren. Slechts enkele kippen werden volledig opgegeten door het roofdier. De vos roofde het kippenhok van de CamChickens, de bekendste kippen ter wereld, leeg. In het kippenhok hangt een webcam die de kippen overdag filmt, de beelden zijn dan rechtstreeks te bekijken op hun website: www.camchickens.com . Met een gemiddelde van enkele duizenden bezoekers per dag, waren zij de meest bekeken en bekendste kippen ter wereld. Hoewel de meeste kippen al ouder waren dan 10 jaar, bestaat de website bijna 10 jaar.

Ook in de Berrélei is de vos langs geweest. De kippen, die daar vrij rondlopen op straat, zijn bijna allemaal gedood door de vos.

Men is gewaarschuwd, want de vossen lusten je kippen rauw en zij komen langs terwijl wij allemaal slapen.


Meer nieuws

27-01-2022 Zwarte zwanen terug in park De Mik
29-05-2020 GFT en tuinafval niet opgehaald
29-05-2020 Brandfase rood in onze natuurgebieden

Nieuws zoekwoorden

  torenpoort     kermis     inslag     de mik     sprookjespad