Herfst in Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Herfst in Maria-ter-Heide
           

Nieuws van vroeger

 7 december 1987 (37 jaar geleden)
Toen techniekers aan het huisnummer 754 op de Bredabaan een nieuwe aarding wilden steken voor de EBES, doorboorden ze de leiding van de Pidpa zodat er onmiddellijk een enorme stroom water verloren liep.
In de kerk wordt de bestaande geluidsinstallatie gedeeltelijk vernieuwd en aangepast. Vooral vanop het dokzaal en van achter in de kerk kwamen ...  lees meer nieuws van vroeger

Kalender

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 12:43 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zaterdag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Waterkoeten in de Inslag
  Waterkoeten in de Inslag
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

De Groene Jager

De Groene Jager.Bij het begin van Maria-ter-Heide bevindt zich, tegenover het Bellenhof, het domein 'De Groene Jager'. Het domein was eerst eigendom van Fréderick de Beelen-Bertholff. De Groene Jager werd in dezelfde periode, rond 1770, gebouwd als de bouw van het Bellenhof. In de periode tussen 1820 en 1834 werd het vernield door een brand. In 1854 begon men met de wederopbouw.

Na het overlijden van Fréderick de Beelen-Bertholff werd het domein verkocht. Grote stukken grond werden verkocht aan onder andere de familie van Havre en della Faille. De hoeve zelf werd verkocht aan August de Baillet-Moretus. De nieuwe eigenaar kocht in datzelfde jaar ook het domein 'Bellenhof'. Na veel heen en weer te verkopen, kocht Charles Loos de hoeve in 1917. Deze rijke industrieel voerde onmiddellijk enkele renovatiewerken uit. Zo werden onder andere de dakpannen vervangen door rietbedekking en de varkensstal werd een groot salon.

Op 31 augustus 1949 werd de NV Hof Maria-ter-Heide opgericht. De voorzitter van deze NV was Charles Loos. Andere leden van de NV waren: Suzanne Good (en haar kinderen) en Charles Loos (en zijn kinderen). De NV kocht in 1949 36 ha grond van het domein De Mik, het zuidelijkste deel richting Kerkedreef. Enkele jaren later kochten ze nog 4 ha grond van de omringende eigenaars. Vandaar de naam 'het goed van Loos', dit prachtige natuurgebied is nu in handen van Waters en Bossen. Het was letterlijk het landgoed van de familie Loos. Het 'goed van Loos' wordt ook wel 'De Inslag' genoemd.

Op 11 december 1980 stierf Charles Loos. Bijna alle gronden werden doorverkocht aan derden. De Groene Jager is nu in handen van Jan van Dun. Deze, toch wel legendarische hoeve, is nu beschikbaar voor al uw feesten, recepties, tuinparty's, promenadebuffetten, menu's, cocktails en seminaries. Meer info vindt u op de website van De Groene Jager: www.groenejager.be.