Eenden in volle vlucht - Park De Mik
Maria-ter-Heide
  Eenden in volle vlucht - Park De Mik
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 25 juni 1975 (49 jaar geleden)
Aan de oprit voor de omleiding aan de Durentijdlei worden nog maar eens alle barelen en verlichtingsbronne in stukken gereden door een automobilist die de zaak niet tijdig had gezien.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 10:31 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Jaarlijkse kermis - botsauto's
  Jaarlijkse kermis - botsauto's
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Eerst CNG-tankstation in Brasschaat

Woensdag 21 september opende het gemeentebestuur haar eerste CNG-tankstation op de site van Campus Coppens.

CNG staat voor Compressed Natural Gas of aardgas onder druk. CNG is het minder bekende broertje van LPG. Maar met CNG-wagens mag je wel in tunnels en ondergrondse parking omdat er geen explosiegevaar is. CNG-wagens koop je bovendien rechtstreeks , en niet via een dure ombouw nadien zoals bij LPG.

Met het eerste CNG-tankstation wil Brasschaat haar steentje bijdragen om de CO2-uitstoot van fijn stof te verminderen. Weeral een stap in de goede richting om onze ecologische voetafdruk te verminderen. Brasschaat is al langer bezig met projecten als groen energie, duurzame projecten zoals de zonnetunnel, groendaken op overheidsgebouwen, doven van straatverlichting,...
De energiecel evalueerde nu ook het gemeentelijke wagenpark. Dit leidde tot een actieplan waarbij de gemeente steevast kiest voor de meest energievriendelijke motoren en op zoek gaat naar nieuwe toepassingen om haar wagenpark ecologisch te maken. Zo kwam ze bij het idee een CNG­ tankstation, zoals er al 7 bestaan in Vlaanderen, in te richten. Op de site van Campus Coppens, de nieuwe bedrijvenzone, bleek voldoende plaats te zijn. Geen onbelangrijke locatie als je weet dat bij de hele ontwikkeling van Campus Coppens het groene thema centraal staat en het een belangrijke site wordt op het vlak van economische ontwikkeling, tewerkstelling en ook mobiliteit.

In het nieuwe CNG-tankstation, dat in concessie aan de firma GreenPoint Supplies werd toegewezen, kunnen dagelijks 20 à 25 wagens aardgas tanken. Maar dit zal, bij succes, uitgebreid kunnen worden naar 40 à 50 wagens. Het tankstation is onbemand, je kan er alleen betalen met een bancontactsysteem.

Niet enkel gemeentevoertuigen of voertuigen van de bedrijven van Campus Coppens en omstreken kunnen hier tanken, ook De Lijn onderzoekt of ze voertuigen op aardgas (vooral lijn 64) hier kan laten tanken. Als het transferium op deze site afgerond is, zal De Lijn hier met haar voertuigen een halte krijgen. Een tankstation in de buurt is dan meer dan welkom.

Brasschaat neemt deel aan elektrische proeftuin

Het project van de elektrische proeftuinen is een initiatief van de Vlaamse overheid die het gebruik van elektrische voertuigen wil stimuleren. Zo probeert ze een duurzaam ecosysteem in Vlaanderen te ontwikkelen en wil ze het vooral aantrekkelijker maken voor autoconstructeurs en toeleveranciers om elektrische voertuigen te ontwikkelen. Brasschaat heeft zich voor dit proefproject kandidaat gesteld en kan zo elektrische voertuigen aan kopen en haar dienstfietsen laten ombouwen tot elektrische fietsen. Bovendien zullen er ook laadpalen voor elektrische fietsen geplaatst worden waar ook u uw elektrische fiets zal kunnen opladen. Waar deze precies komen is nog niet geweten maar daar brengen we u tijdig van op de hoogte.


Meer nieuws

25-06-2021 Pastoor Frans Van Thillo overleden
02-04-2020 Vormsel en Eerste Communie uitgesteld door corona
10-09-2005 Geen rommelmarkt Ziekenzorg dit jaar

Nieuws zoekwoorden

  kermis     kerk     sprookjespad     wielerwedstrijd     overvallen