Mikhof
Maria-ter-Heide
  Mikhof
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 22 mei 1971 (53 jaar geleden)
Een voorbijganger vond een totaal vernielde wagen, gekneld tussen een paar bomen, in de bocht van De Groene Jager. Van de inzittenden was geen spoor te vinden en de eigenaar werd door de politie uit zijn bed gebeld.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 10:45 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 10:04 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

De Mick
  De Mick
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Plannen voor verhuis van Gunfire Museum naar Ieper

In 2001 werd het artilleriemuseum verhuisd binnen het Kamp van Brasschaat van de oude site naar de nieuwe site. Momenteel zijn het 3 grote gebouwen die bezocht kunnen worden door het publiek. Het artilleriemuseum is ontstaan in de Eerste Wereldoorlog, eerst in het koniginnentheater, daarna als Garnizoensschouwburg en in 1992 als artilleriemuseum. Officieel werd het omgetoverd tot het Gunfire Museum in 2010, gelegen naast het vliegveld van Brasschaat. Het is een echte trekpleister.

Maar daar komt mogelijks verandering in. De hangars of depots waar het materiaal tentoongesteld staat, zijn in slechte staat waardoor een verhuis noodzakelijk is. Minister van Defensie maakte bekend dat begin 2023 de verhuis zal starten naar Ieper, daar waar een groot deel van de Eerste Wereldoorlog plaats gevonden heeft.


Meer nieuws

20-06-2006 Corvette & Oldtimer run 2006
15-01-2021 Militaire loods wordt vaccinatiecentrum
15-04-2022 Groot bezoek bij ACTA

Nieuws zoekwoorden

  glasbak     ophokplicht     vogelgriep     brasschaat     krantenwinkel