Skyline boven Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Skyline boven Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 25 april 1973 (51 jaar geleden)
De hopen zand langs de Bredabaan vorderen traag; elke dag komen er een paar bij. Gelukkig is er ook op dit punt nog enige planning. Indien de camions ze niet komen ophalen, zal de wind en de jeugd deze hopen wel wat afronden.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 10:45 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 10:04 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

De Mick
  De Mick
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Brandfase rood in onze natuurgebieden

De risicofase voor brand in de natuurgebieden in de provincie Antwerpen wordt opgetrokken van oranje naar rood. Dat houdt in dat er extreem hoog brandgevaar is, zowel in de open (heide)gebieden als in de bossen.

Code rood wil zeggen dat de toegang tot bossen en natuurgebieden in Brasschaat wordt afgeraden. We kunnen de gebieden niet afsluiten omwille van praktische redenen. Zo is het belangrijk dat hulpdiensten snel het gebied in kunnen indien nodig. Bossen en natuurgebieden hebben logischerwijze ook niet zelden heel wat mogelijke ingangen. Als je toch wil gaan wandelen, blijf dan zeker aan de rand van het bos of natuurgebied.

Een brand kan snel van een kleinschalig naar een groter probleem escaleren. Een smeulende sigaret of bijvoorbeeld glas, vonken of hete voorwerpen (bv onderdelen van machines) kunnen snel zorgen voor een grotere brand.

Gebruik je gezond verstand en wees waakzaam. De natuur is immers kurkdroog. We vragen om onrustwekkende situaties onmiddellijk te melden via het noodnummer 112.


Meer nieuws

02-09-2006 Vissersvereniging De Snoek kan blijven vissen
08-07-2022 Droogte zorgt voor lage waterstand
01-05-2012 Laadeiland voor elektrische voertuigen

Nieuws zoekwoorden

  smoutebollen     torenpoort     rommelmarkt     de mik     parkvijver