Herfst in Maria-ter-Heide
Maria-ter-Heide
  Herfst in Maria-ter-Heide
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 16 april 1981 (43 jaar geleden)
De mannen van de gemeente kuisen de straatgoten netjes uit. Als gevolg van het schrale weer ontstaan vele grasbrandjes.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 20:12 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is morgen om 08.32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Kauw in park De Mik
  Kauw in park De Mik
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Overlast op buslijn 640 door Dixies

Reeds enkele jaren zorgen fuivende jongeren in het weekend voor overlast op buslijn 640. Het gemeentebestuur Brasschaat, de politie, het Parket en De Lijn tolereren dit niet langer en voeren een nultolerantie in.

Sinds enkele jaren kampt buslijn 640 (Antwerpen-Brasschaat-Wuustwezel-Loenhout) in het weekend met wangedrag van fuivende jongeren die een bezoekje brengen aan onder andere dancing Dixies en andere horecazaken. De laatste weken neemt die overlast toe.

Om de veiligheid en het comfort van de chauffeurs en andere reizigers te waarborgen, voeren het gemeentebestuur Brasschaat, de politie, het Parket en De Lijn een nultolerantie in. De komende weekends zullen zij op bus 640 aanwezig zijn om er op toe te zien dat de ritten op vrijdagavond en zaterdagochtend rustig verlopen. Omdat overlast een prioriteit is in het zonaal veiligheidsplan zal, bij vaststellingen door de politie, het Parket het gepaste gevolg geven. De Lijn heeft een eigen intern reglement, waarbij zij ook administratieve boetes kunnen opleggen.

Update (15/05/2006): Het eerste weekend zit erop (met groot succes). De fuifgangers waren dit weekend wel heel rustig. Buiten een paar zwartrijders hebben er zich geen andere problemen voorgedaan.


Meer nieuws

25-10-2012 67 nieuwe koop- en huurwoningen
14-09-2005 Slotdriedaagse dienstencentrum Maria-ter-Heidehove was een groot succes
27-07-2011 Geef diefstal online aan

Nieuws zoekwoorden

  kerkedreef     pfaff     dienstencentrum     brasschaat     glasbak