Torenpoort van De Mik
  Torenpoort van De Mik
           

Nieuws van vroeger

 22 september 1988 (31 jaar geleden)
In een huis aan de Brechtsebaan wordt een kleine brand geblust.
Plakken en scheuren op de borden voor de verkiezingen die ondertussen een nummer gekregen hebben. Zwartplakkers kiezen ook andere plaatsen om hun beste kandidaten tentoon te stellen.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 10:43 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zondag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Jaarlijkse kermis - botsauto's
  Jaarlijkse kermis - botsauto's
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Antitankgracht (Antitankkanaal)

De Anitankgracht, in de volksmond het Antitankkanaal is een aangelegde waterloop die een kwartcirkel vormt rond Antwerpen. Vanaf de Schelde in Berendrecht tot in het Albertkanaal in Oelegem loopt het Antitankkanaal, een afstand van 33km en op veel plaatsen meer dan 6 meter breed. Het Antitankkanaal situeert zich in Maria-ter-Heide in domein 'De Inslag'. De fauna en flora speelt momenteel een belangrijke rol in het Antitankkanaal. Vele diersoorten hebben er hun vaste stek gevonden. En dankzij de goede waterkwaliteit leven er verschillende insecten en mossels (schildersmossel, zwanemossel en driehoeksmossel en de erwtemossel) in de gracht. Ook de verschillende soorten amfibieƫn maken gebruik van deze gracht als voortplantingsplaats.

In 1936 begon de Generale Staf met een studie van het Antitankkanaal. Vooraleer men het kanaal kon graven, moest men eerst de gronden onteigenen. De eigenaars van de gronden verzetten zich hevig. Alle eigenaars vonden dat het kanaal iets verderop moest gegraven worden namelijk bij de buurman. Nadien werden enkele wijzigingen aan de plannen gedaan. De plannen werden getekend achter gesloten deur met bewaking. Men wilde niet dat de plannen buiten gesmokkeld werden. Na het beloven en het uitdelen van de nodige schadevergoedingen aan de eigenaars, kon de bouw van het kanaal beginnen. De start van de uitgraving begon in 1939 en werd met schoppen gegraven. In 1940 was de gracht al gegraven. In de volksmond zei men tegen het Antitankkanaal ook tankgracht, tankval, antitankval, tankvaart, antitankhindernis,... . Zoals de naam al doet vermoeden, werd het Antitankkanaal gebouwd om tanks tegen te houden zodat de tanks het kanaal niet konden oversteken.

In het totaal maakten de architecten 3 plannen(Plan 1, Plan 2, Plan 3). Op het eerste plan had men een droge gracht getekend, op het tweede en derde plan had men een natte gracht getekend. Voor de 2 laatste plannen had men nog een bijkomend probleem. Men moest het kanaal vullen met water. Dit loste men zeer gemakkelijk op door in het noord-westen water af te tappen van de Schelde en in het zuid-oosten water af te tappen van het Albertkanaal.

Plan 1:
Antitankkanaal Plan 1

Plan 2:
Antitankkanaal Plan 2

Plan 3:
Antitankkanaal Plan 3

Na de oorlog werd de gracht niet meer gebruikt voor militaire acties maar werd de gracht overgelaten aan de natuur.