Mickse hoeve
Maria-ter-Heide
  Mickse hoeve
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 29 maart 1977 (47 jaar geleden)
De vrouwen kuisen de kerk extra netjes en proper. Spinnenwebben worden weggenomen, stoelen worden afgewassen en de tapijten uitgezogen. De leden van de beheerraad van de Kring bespreken de verdere uitbouw van het parochiecentrum. De kern van Ziekenzorg geeft aan gebrekkige oudere mensen de kans te gaan winkelen in een winkelcentrum.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 04:56 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Licht vliegwezen - Militair domein
  Licht vliegwezen - Militair domein
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Nieuws van vroeger

46 jaar geleden op zondag 9 april 1978
Om de nodige onkosten van de Kring wat te verlichten werd een tombola georganiseerd die vandaag wordt uit getrokken. In de namiddag is er filmvertoning die maar heel weinig succes kende, wel gezien het extra mooie weer. Toch kon weer een goede 50.000fr op het spaarboekje gezet worden. Binnenkort komt de beheerraad samen om het grote dak van de zaal onder ogen te nemen voor eventuele herstellingen. Mensen die er iets van kunnen weten, schatten de onkosten voor dit dak op een goede 100 blauwe briefjes.

Kinderen van de militairen zoeken in het kamp nog naar (late) paaseieren en vinden die ook. De zoektocht naar deze lekkernijen werd uitgedokterd door de club van de onderofficieren.

Meer nieuws van vroeger (willekeurige dagen)

 woensdag 27 augustus 1969
 dinsdag 28 oktober 1975
 maandag 25 augustus 1969
 zaterdag 18 oktober 1969
 zaterdag 31 mei 1975