Torenpoort De Mik (sneeuw 2021)
Maria-ter-Heide
  Torenpoort De Mik (sneeuw 2021)
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 26 april 1985 (39 jaar geleden)
In de bovenzaal van de Kring worden de prijzen uitgedeeld van de KWB-kaartwedstrijden, elke eerste vrijdagavond.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 04:56 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Rodondendron in De Inslag
  Rodondendron in De Inslag
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Openbare verlichting langs Essensteenweg

De gemeente ijvert reeds jaren voor een goede infrastructuur van fietspadverbindingen. Naast investeringen binnen het eigen lokaal fietspadennetwerk wordt ook gestreefd naar de uitbouw van het bovenlokale functionele fietsroutenetwerk.

In 2008 werd langsheen de N117 in samenwerking met de gemeenten Brasschaat, Kapellen en Kalmthout een nieuwe fietsverbinding gerealiseerd waardoor de fietsers op een veilige manier van het vrijliggend fietspad gebruik kunnen maken.

Het fietspad werd aangelegd langsheen het militaire domein waar een belangrijke natuurgebied met een grote verscheidenheid van fauna en flora gelegen is. Voor de verdere uitrusting van het fietspad met openbare verlichting bestond de uitdaging er dan ook in verlichting te creëren die enerzijds voor de nodige veiligheid zorgt maar tevens een zo weinig mogelijke invloed op het milieu heeft. Door de Vlaamse Overheid werd een grondige studie uitgevoerd en een ontwerp voor een openbare verlichting opgemaakt voor dit fietspad.

De toekomstige openbare verlichting aan dit fietspad wordt vooral LED-verlichting. Deze wordt aangestuurd door sensoren die aanwezigheid en licht detecteren. Daardoor kan er zeer gericht verlicht worden. De verlichting wordt immers enkel geactiveerd als er fietsers passeren. Er zal dus nauwkeuriger (hoelang en wanneer) verlicht kunnen worden.

De verlichtingstoestellen zijn zodanig uitgerust dat het programmeren, sturen en dimmen van elk toestel afzonderlijk mogelijk is. Zelfs het type lampen hebben een aangepaste specifieke gele lichtkleur en een golflengte waardoor de belangrijke vleermuizenpopulatie, die erg gevoelig zijn aan sterke lichtbronnen, hier zo weinig mogelijk hinder van ondervinden.

De combinatie van LED technologie en de intelligente verlichting zorgt dus niet enkel voor een grote energie-efficiënte oplossing maar biedt tevens een oplossing waarbij een verbetering en veiligere mobiliteit hand in hand kan gaan met de omgeving. De nieuwe openbare verlichting komt er hoogstwaarschijnlijk tegen juli van dit jaar.


Meer nieuws

07-10-2011 Oorlogsslachtoffers krijgen monument
30-09-2020 Wielerwedstrijd Rotonde Classic afgelast
01-10-2005 Stand van zaken Officierenwijk

Nieuws zoekwoorden

  bredabaan     parkvijver     smoutebollen     brasschaat     krantenwinkel