Skyline Maria-ter-Heide (achtergrond Antwerpen & haven)
Maria-ter-Heide
  Skyline Maria-ter-Heide (achtergrond Antwerpen & haven)
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 24 april 1990 (34 jaar geleden)
Jufvrouw Heidi Bovee van het eerste leerjaar komt op de VTM om mee te doen in een spelprogramma van Walter Capiau. Geld schiet er niet meer over maar ze krijgt toch een kus als troostprijs.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 04:56 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Licht vliegwezen - Militair domein
  Licht vliegwezen - Militair domein
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Rechtszekerheid voor twee bestaande horecazaken te Brasschaat

De deputatie van de provincie Antwerpen keurde in zitting van 12 juli 2007 het gemeentelijk ruimtelijke uitvoeringsplan 'Grote Heide' goed, waardoor aan twee reeds lang bestaande horecazaken rechtszekerheid wordt geboden.

Grote Heide
Het gebied 'Grote Heide', gelegen tussen de kern van Maria-ter-Heide en de grens met Wuustwezel, kent al een hele geschiedenis.

Het gebied tussen het klein schietveld en het groot schietveld, geflankeerd door de Essensteenweg en de Bredabaan, was vroeger jaren gegeerd door rijke burgers en industriëlen voor de realisatie van hun droomhuizen en lusthoven. Er werden dreven aangelegd en er ontstond een bos, de heide kreeg een heel andere aanschijn.

Na Wereldoorlog II zagen sommige rijke families zich verplicht hun gronden te verkavelen en te verkopen. Er werden tal van weekendverblijven neergezet.

De zone langsheen de Bredabaan werd ingekleurd als zone voor vrijstaande bebouwing met woonfunctie en bosgebied.

Dennenhof en Klokkenhof
Deze twee reeds lang bestaande horecazaken liggen in deze zone met woonfunctie, daar waar in de zone tussen beide horecazaken wel handelszaken toegelaten zijn. Het gemeentebestuur van Brasschaat en het provinciebestuur van Antwerpen willen dit hiaat rechtzetten. Koen Helsen, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening is dan ook verheugd dat via een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan deze twee horecazaken opgenomen worden in een strook voor wonen en horeca.

Bescherming van het achterliggend bosgebied

Om de horeca-activiteiten te scheiden van het achterliggend bosgebied zal een strook voor binnenplaatsen en tuinen worden gewijzigd in een zone voor buffergroen.

Tevens zal een kleine uitbreiding voorzien worden van de bouwstrook aan de achterzijde van beide horecazaken om onder meer de kwaliteit van de achterliggende dreef en het bosgebied te herstellen. Momenteel wordt de dreef gebruikt als parking en stalling van afvalcontainers. Door de bouwstrook beperkt uit te breiden, wordt de mogelijkheid geboden om dit op eigen terrein te doen, zodat de dreef en het bosgebied ontruimd worden.

Koen Helsen: "Met de opmaak van dit ruimtelijk uitvoeringsplan wordt rechtszekerheid geboden aan twee gerenommeerde en gekende handelszaken, zonder afbreuk te doen aan de waardevolle natuurlijke omgeving".


Meer nieuws

07-01-2022 Mini-museum Den Toren extra open
11-09-2006 Ziekenzorg Maria-ter-Heide organiseert een rommelmarkt
15-05-1979 Franse zusters - Maristen

Nieuws zoekwoorden

  wielerwedstrijd     durentijdlei     vogelgriep     ziekenzorg     bibliotheek