Mickse hoeve
Maria-ter-Heide
  Mickse hoeve
           

Nieuws van vroeger

 23 februari 1989 (35 jaar geleden)
Uitvaartdienst voor Maria Boodts. De jongens uit de laatste klassen morgen met de trein op reis gaan. Ze vertrekken vanuit Kalmthout-Heide tot in Antwerpen. Daar mogen ze een bezoekje brengen aan het Centraal Station en een trein van binnen en van buiten bekijken. Alfons Van Steenweghen, schrijver van het boek 'Liefde is een werkwoord', verz ...  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 21:01 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is maandag om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Rodondendron in De Inslag
  Rodondendron in De Inslag
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Van betonnen speelplaats naar groene oase

Op de laatste dag van het schooljaar 2022-2023 werd het startschot gegeven voor werken aan de speelplaats van Gibo Heide. Het werd een heus tegelwipfeest. Schepenen, directie, leerkrachten, leerlingen en ouders mikten een resem tegels meteen in de bouwafvalcontainer. Op 1 september zal de speelplaats onherkenbaar omgevormd zijn in een groene oase met natuurlijke speelmogelijkheden.

School, gemeentebestuur, oudercomité, Regionaal Landschap De Voorkempen, provincie Antwerpen en MOS (Milieuzorg Op School) hebben succesvol samengewerkt aan het ingrijpende vergroeningsproject. “In totaal wordt ongeveer 650 m² van de speelplaats onthard.
Tot 14 juli breken we alle stenen uit. Dat zal voor de omwonenden wel wat geluidsoverlast geven.
Na het bouwverlof bouwen we de speelplaats terug op. Plantjes en hagen worden aangeplant en nieuwe natuurlijke speelmogelijkheden geïnstalleerd. Een wadi zorgt voor waterbuffering en voorkomt wateroverlast,” legt Goele Fonteyn, schepen van duurzaamheid en infrastructuur, uit. De hinder blijft zowel voor als na het bouwverlof eerder beperkt.

“We zijn superblij dat we vandaag eindelijk kunnen starten met de werken aan onze speelplaats. We hebben brieven uitgestuurd naar omwonenden en gevraagd aan de ouders om mee te helpen bij het wippen van de eerste tegels. We vinden het belangrijk om ook hen te betrekken bij het project”, zegt directeur Elke Goessens.
“We sluiten samen het schooljaar in schoonheid af en mogen deze zomer dromen van een klimaatrobuuste speelplaats waar het fijn vertoeven is voor iedereen”, vult schepen van onderwijs Inez Ven aan.


Meer nieuws

02-06-2006 Buurtinitiatieven tijdens zomermaanden
07-03-2022 Diefstal in een woning in de Durentijdlei (2)
14-02-2021 Ongeval met bord van wegenwerken in de Kerkedreef

Nieuws zoekwoorden

  eenden     ziekenzorg     inslag     kermis     kerkedreef