Eenden in volle vlucht - Park De Mik
Maria-ter-Heide
  Eenden in volle vlucht - Park De Mik
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 29 maart 1977 (47 jaar geleden)
De vrouwen kuisen de kerk extra netjes en proper. Spinnenwebben worden weggenomen, stoelen worden afgewassen en de tapijten uitgezogen. De leden van de beheerraad van de Kring bespreken de verdere uitbouw van het parochiecentrum. De kern van Ziekenzorg geeft aan gebrekkige oudere mensen de kans te gaan winkelen in een winkelcentrum.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 08:12 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is om 08:32 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Meerkoeten in de Inslag
  Meerkoeten in de Inslag
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Bladophaling in Brasschaat

De herfst is begonnen en ook de bladophaling door de gemeente gaat binnenkort terug van start. Bladkorven mag u vrij plaatsen op eigen initiatief. Hou er rekening mee dat u de bladkorven enkel op de straatbermen mag plaatsen en dat deze enkel dienen om bladeren van laanbomen in te verzamelen. Bladeren uit de eigen tuin kan u gratis aanbieden via uw groene container of op het containerpark. Zit er ander afval dan bladeren in de bladkorf, dan wordt deze niet geledigd. De korven worden namelijk met een bladzuiger leeggemaakt. Ander afval zou schade toebrengen aan de bladzuiger. Er wordt extra toezicht door de gemeenschapswachten gehouden opdat er geen bladafval los op de bermen wordt gestort of dat eigen tuinafval niet in de korven terecht komt. Bij het vaststellen van een overtreding kan een GAS-boete opgelegd worden.


Meer nieuws

03-02-2006 Overzet van padden, kikkers en salamanders
01-11-2019 Natuur in de buurt: Ruimte voor zoogdieren?
05-02-2022 Gonda Celis verzorgt de eenden in het park

Nieuws zoekwoorden

  inslag     ziekenzorg     buurtbus     kerk     paardenmolen