Torenpoort van De Mik
Maria-ter-Heide
  Torenpoort van De Mik
           

Nieuws van vroeger

 3 oktober 1986 (36 jaar geleden)
In de KWB, start men met de maandelijkse kaartavonden, een project dat altijd veel volk trekt.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 23:01 uur (halte Kerk MTH).
  De volgende buurtbus richting Mariaburg (halte Bibliotheek MTH) is morgen om 09.08 uur
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Kauw in park De Mik
  Kauw in park De Mik
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Tips voor een veilig eindejaar

Glaasje op....bel scooter Bob!

Bent U ook iemand die graag een glaasje lust maar toch op een volledige en verantwoorde manier naar huis wenst te gaan? Dat kan! Je belt naar ScooterBob op het nr 0900 105 95, deze komt ter plaatse op een scootertje dat wordt opgevouwen en in een waterdichte tas in de koffer van je wagen gaat.

Vervolgens neemt 'Scooter Bob' plaats achter het stuur van uw auto en brengt je veilig naar huis alwaar hij het scootertje uit de koffer haalt en verder rijdt naar een volgende klant. Veilig thuis en je auto weer netjes voor de deur!

Suggestie voor de feestdagen!
Weet u niet wat te kopen voor de feestdagen? Hebt U ook kinderen, familie, vrienden of kennissen die graag een glaasje lusten en wenst U ook dat zij op een veilige manier thuis geraken ... . Geef hen dan een geschenkbon van ScooterBob cadeau! Meer inlichtingen, bel 03 651 41 00

Opgelet voor kaarsen!

Hebt U een goede kerstboom gekocht? De "beste koop" is een kerstboom uit volle grond met veel aarde. Deze heeft nog het vocht in zich. Controleer de versheid door met je vingers over de dennennaalden te strijken en door met de boom te schudden. Indien er reeds naalden afvallen, kies een andere, want deze is al ver afgestorven.

Plant deze boom in een recipiënt en vul verder aan met aarde. U behandelt deze boom best zoals uw lievelingsplant. Geef hem daarom iedere dag overvloedig water; hij zal langer blijven leven en waarschijnlijk overleven. Zo kan U hem indien mogelijk nog in Uw tuin planten. Moest U voor een afgezaagde boom kiezen neemt U een zo vers mogelijk afgezaagd exemplaar en controleer ook deze op verlies van naalden. Geeft deze een inkeping onderaan de stam van ongeveer 3 centimeter en plaatst hem in een emmer met water, liefst buiten tot U met de decoratie begint. Plaats hem ook binnen in een recipiënt met water. Dit voorkomt uitdroging en laat hem er ook gezonder uitzien. Denk eraan! Een droge boom is niet bestand tegen de warmte van de elektrische decoratie die U er wil aan ophangen. Plaats de kerstboom in het huis waar het koel is en ver van drukke plaatsen, trappen en deuren vooral deuren die naar buiten leiden. Moest de boom in brand schieten, kan het Uw vluchtweg versperren. Kijk of de kerstboom stevig genoeg staat zodat geen kinderen of huisdieren deze omver kunnen lopen.

Kerstverlichting….
Denk eraan dat Uw kerstverlichting in een doos heeft gezeten sinds verleden jaar. Contoleer deze zorgvuldig vooraleer ze in de boom te hangen. Indien sommige elektrische draden bloot zouden liggen of gebroken zijn, gooi deze weg en koop een nieuwe set kerstverlichting. Ga na of alle lampjes goed vastgeschroefd zitten en de draden onbeschadigd zijn, deze kunnen immers kortsluiting veroorzaken. Test de lampjes uit, vooraleer ze in de boom te hangen. Eens geïnstalleerd moet het mogelijk zijn om de lampjes te kunnen uitschakelen zonder onder de boom te moeten kruipen. Laat de kerstlampjes nooit branden als U weggaat of 's nachts. Gebruik nooit kaarsen in de nabijheid van een kerstboom of als kerstboom versiering. Indien de boom zijn naalden zou verliezen door uitdroging haal hem dan weg uit uw huis. Neem géén risico. Bij aankoop van een artificiële boom controleer dan of deze uit onontvlambaar materiaal is gemaakt. Verlichting mag nooit gebruikt worden in bomen met een ijzeren frame.

Kijk hier en zie hoe uw eindejaar op 30 seconden in een nachtmerrie verandert: Filmpje brandende kerstboom.


Meer nieuws

10-02-2021 Proefdag voor het vaccinatiecentrum Noorderkempen
19-08-2020 Single/Videoclip 'Dans met mij mee' van Johan Kalifa Bals
02-09-2006 Vissersvereniging De Snoek kan blijven vissen

Nieuws zoekwoorden

  krantenwinkel     kerk     parkvijver     ophokplicht     kerkedreef