Torenpoort De Mik (sneeuw 2021)
Maria-ter-Heide
  Torenpoort De Mik (sneeuw 2021)
           
  • Overzet amfibieën

  • De amfibieën overzet vindt zoals elk jaar weer plaats in de Kerkedreef en sommige delen van de Miksebaan. Dit jaar werden al 371 amfibieën overgezet (bron: www.hylawerkgroep.be).
  • Meer informatie op de amfibieën overzet pagina.

Nieuws van vroeger

 20 april 1987 (37 jaar geleden)
Paasei-zoektocht voor de kinderen. Een organisatie van de chiro. Midden in de drukte gebeurt een ongeval aan de Essensteenweg en de Bredabaan. Veel blikschade en geen gekwetsten.  lees meer nieuws van vroeger

Openbaar vervoer

  De volgende bus 640 richting Antwerpen is om 10:45 uur (halte Kerk MTH).
  Er rijdt geen buurtbus op zaterdag
  Uren kunnen verschillen op feestdagen en in vakanties!

Foto moment

Torenpoort De Mik
  Torenpoort De Mik
  Een kiekje insturen? Mail foto@mariaterheide.info

Flahaut verhuist artillerieschool naar Wallonië

De Waalse minister Flahaut zet de ontmanteling van de kazernes in Vlaanderen verder. Toeval of niet, de Artillerieschool in Maria-ter-Heide Brasschaat verhuist naar Wallonië. De wapenscholen van de landmacht worden gecentraliseerd in Aarlen en Doornik. Vierhonderd militairen in Brasschaat mogen hun koffers pakken.

Het kamp van Brasschaat zou na de verhuis nog maar het Tweede Bataljon Artillerie herbergen, dat nu in het Limburgse Helchteren gelegen is. Volgens het kabinet Flahaut is al het voorgaande nog maar een studie. Bij de hervormingen wordt steeds Vlaanderen geviseerd. De Vlaamse volksvertegenwoordigers geven voorlopig geen commentaar. Uitgezonderd kamerlid Luc Sevenhans, niet toevallig een Brasschatenaar. Hij vreest dat het hier gaat om de zoveelste communautaire scheeftrekking met een enorm economische impact voor Brasschaat. Flahaut noemt dit pure fantasie.

Mocht het tot een verhuis komen, dan heeft de gemeente interesse voor de terreinen van de Artillerieschool in Kwartier West. Hier wil de burgemeester(Dirk De Kort) de bedrijfszone uitbreiden en ruimte creëren voor openbaar nut. Kwartier Oost aan de Sint-Jobsesteenweg met de Lt. Coppenskazerne werd intussen door de gemeente verworven. Vorig jaar, 2005, vierde het Kamp van Brasschaat zijn 185ste verjaardag.


Meer nieuws

23-09-2007 Inhuldiging gedenkplaat ter nagedachtenis van Luitenant Jean Coppens
07-10-2011 Oorlogsslachtoffers krijgen monument
20-05-2022 3000 euro voor VZW Sportplus dankzij Battlefield Run

Nieuws zoekwoorden

  durentijdlei     vogelgriep     bredabaan     torenpoort     dienstencentrum